0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

4. 1. 2012

Wraiths of Roanoke (2007)

Angličtí kolonisté brzy poznají, že s tímto ostrovem není všechno v pořádku!
V 16.století se angličtí kolonisté pod vedením guvernéra Johna Whitea rozhodnou osídlit břehy Virginie nebo lépe řečeno ostrova Roanoke. Jeho vláda uzavřela mír z místními indiány, kteří však kolonisty varují, že na ostrově sídlí prastaré zlo a oni sami se ostrovu z dálky vyhýbají. Ti však berou jejich varování na lehkou váhu a nezastraší je ani to, že zmizela malá posádka pevnosti, která zde měla čekat na jejich příjezd. Poté, co lodě opět odplují zpět do Anglie, zůstane kolonie na starost mladému Ananiasovi, který se však brzy bude muset potýkat s nástrahami, které si na něj i ostatní ostrov přichystal. Nejprve bezestopy zmizí několik lidí a poté začnou na kolonii útočit podivné přízraky z lesa, které kradou svým obětem duše, jenž potřebují k přežití. Pokud Ananias brzy nepřijde na způsob, jak přízraky zastavit, bude se všemi amen.

Český název: Ztracená kolonie
Režie: Matt Codd
Rok výroby: 2007
Délka: 95 min
Země: USA / Bulharsko

Hrají:
Adrian Paul ... (Ananias Dare)
Frida Farrell ... (Eleanor Dare)
Rhett Giles ... (George Howe)
Michael Teh ... (Manteo)
Alex McArthur ... (John White)
... a další

Tenhle televizní film pochází z dílny Sci - Fi Channelu a na svědomí ho má nepříliš úspěšný režisér Matt Codd, který již má za sebou několik podprůměrných filmů. Jeho filmy se v klidu dají označit za odpad, ale tento kousek se mu v mezích přijatelnosti povedl. Na internetu se sice těší malému hodnocení, ale osobně moc nechápu proč. Přestože nejde o nic, světoborného diváka jistě zaujme nádherná příroda Bulharska, kde se film povětšinou natáčel.

Přestože většina herců podává docela mizerné výkony a někoho z vás jistě jejich přehrávání a amatérismus znechutí, nezoufejte, protože nudit se určitě nebudete. Film nabere hned od začátku docela zajímavé obrátky a tvůrci rozhodně nechtěli nechat diváky usnout na vavřínech. Zlo samotné se totiž na ostrově neprojevuje pouze ve formě neustále mizejících přízraků (duchů), kteří postupně likvidují vše živé na ostrově, ale i samotný les je ovládán pekelnou silou. Právě krvavé scénky z lesa patří k tomu nejlepšímu co je zde k vidění. Doslova jsem si pochutnával společně s kořínky, které se ze svou obětí rozhodně nemazlili. Podobně chutným zpestřením jsou i noční můry či vize, jenž divákům lehce napoví co se na ostrově v minulosti odehrálo a poodkryje jeho děsivé tajemství.

Bohužel útoky přízraků se brzy stanou doslova nudným stereotypem, který se nám snažili tvůrci okoření sérií výbuchů, soubojů i srdceryvnými monology, které ovšem na většinu lidí moc nezabírají. Tvůrci masek si jistě docela mákli a místy se jim skutečně podařilo vytvořit slušné výtvory. Hlavně co se mužských přízraků týká. Asi největším problémem celého filmu je stupidní chování valné většiny postav a poté nelogické scény či momentky, kterých je snímek plný. Po bližším shlédnutí indiánů lze vidět, že se jedná o obyčejné bělochy, kteří si pouze hodili make up na obličej.

Film Ztracená kolonie sice není úplnou ztrátou času, ale rovněž nejde o žádnou perlu hororového žánru, kterou bych si musel často pouštět. Podívat se na něj určitě dá, když už pro nic jiného tak pro nádhernou krajinu, která je líbivá na první pohled a lehce brutální scénky z lesa, při kterých si leckdo pochrochtá blahem.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat