0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

14. 1. 2012

Sette orchidee macchiate di rosso (1972)

Sedm žen, tajemný vrah z jejich minulosti a slušná zápletka.
Sedm mladých žen spojuje dávný pobyt v jednom přímořském hotelu. Osobně se moc neznají, ale staly se terčem neznámého vraha. Jedna podruhé záhadně umírá a u jejich mrtvých těl je nalezený stříbrný půlměsíc, přívěšek, který slouží jako vrahova vizitka.

Český název: Sedm krvavých orchidejí
Režie: Umberto Lenzi
Rok výroby: 1972
Délka: 88 min
Země: Itálie / Západní Německo
Alternativní název: Seven Blood- Stained Orchids

Hrají:
Antonio Sabato... (Mario)
Uschi Glas ... (Giulia)
Pier Paolo Capponi ... (Inspector Vismara)
Rossella Falk ... ( Elena Marchi)
Marina Malfatti... ( Kathy Adams)
...a další

Giulia je jedna ze zmíněných žen a šťastnou náhodou vrahův útok přežije. Nyní se schovává a je hlídána policisty. Její manžel Mario a inspektor Vismara se snaží vraha vypátrat. Policisté si však neví rady a tak Mario začne hledat na vlastní pěst. Musí najít vraha dřív, než zabije zbytek žen a zjistí, že jeho žena pořád žije. Bude muset pátrat hodně v historii a nebude to vůbec lehké. Vrah je totiž pěkně mazaný...

Jedná se o klasické italské giallo. Jde spíše o detektivní příběh, kdy jsou zabíjeny mladé ženy, policisté jsou neschopní jako vždy a tak musí přijít na scénu zoufalý manžel, který chce zachránit svji milou. Možná si řeknete, že to z horrorem nemá moc společného, ale to se mýlíte. Vrah je skutečně mazaný, pěkně střídá vražedné nástroje, krve je taky dost.

Film má dobrou zápletku a tajemství příběhu vám filmaři odhalují pěkně po kouskách. Dojde i k několika zvratům a celý příběh přemýšlíte, kdo by mohl být ten tajemný vrah. Hudba je na tehdejší dobu dobrá, i když by jí tam mohlo být víc. Výběr herců byl dobrý a jejich výkony byly zajímavé.

Režisér Lenzi je známý dost kontroverzními díly mezi které patří: Cannibal Ferox - který je zakázaný v 31 zemích. Dále můžete znát: Man from The Deep River nebo Mangiati Vivi (Sežraná za živa). Film mě zaujal, na tehdejší dobu docela vydařené dílo. Sice tam mohl být více krve a hororových prvků, ale možná že by tomu jen víc uškodili.

Hodnocení:
Dávám 60%.

Žádné komentáře:

Okomentovat