0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 1. 2012

Species 3 (2004)

Říká se do třetice všeho nejlepšího, tady to však neplatí.
Začínáme tam, kde druhý díl skončil. Eve je odvážena v sanitce. Řidiči v sanitce se začnou hádat a jeden z nich umírá. Druhý otevře záď sanitky a uvidí rodící Eve a malého chlapce, který ji při porodu zabije. Vystrašený řidič vezme do náruče právě narozenou holčičku a uteče do lesa.

Český název: Mutant 3
Režie: Brad Turner
Rok výroby: 2004
Délka: 111 min
Země: USA

Hrají:
Sunny Mabrey ... (Sara)
Robert Knepper ... (Dr. Abbot)
Robin Dunne ... (Dean)
Amelia Cooke ... (Amelia)
Natasha Henstridge ... (Eve)
a další

Po nějaké době se opět vracíme k řidiči a malé dívce. Abbot, jak se řidič jmenuje, začal učit na škole biologii a nauku o virech. Mezi jeho studenty patří i velice chytrý Dean, který spolupracoval na vývoji nové jaderné technologie. Zatímco Abbot vyučuje, malá dívka - potomek dvou mutantů Eve a Rosse - roste a začíná mít hlad. Dostane jméno Sara. Jednoho dne vtrhne do Abbotovy kanceláře muž, který je na první pohled nemocný. Řekne mu, že je tím malým chlapcem ze sanitky, že je nedokonalým mutantem a umírá.

(SPOILER) Ross totiž neměl tak dokonalé schopnosti jako Sil a jeho potomci jsou vlastně takoví polomutanti. Sara se mezitím vyvine do dospělé ženy, která touží stejně jako předchůdkyně po svých chtíčích a potřebách se rozmnožovat. (/SPOILER)

Jenže Sara není jediným mutantem na Zemi. Do města dorazíi další potomek mimozemské civilizace. Když ho Sara odmítne, napadne ji v jejich domě a zabije Abbota. Sara je tak sama jen ve společnosti Deana, kterého Abbot zasvětil do tajemství mutantů. Na obzoru se však objeví další nepřátelé v čele s Amelii a Dean se Sarou budou muset zabránit tomu, aby vláda dostala Saru do svých laboratoří na výzkumy a zvláště mutanti ovládli zemi.

Tohle pokračování už zcela vybočuje z původní myšlenky a od prvního dílu se oddaluje mnohem víc, než dvojka. Neříkám, že by film neměl svoje klady, ale tenhle díl byl na mě jako fanouška Species už trochu moc.

Ujal se ho Brad Turner, který je typickým seriálovým režisérem. Podle toho taky film vypadal. Ne že by šlo o nezkušeného režiséra, vždyť má za sebou spolupráci na takových seriálech, jako jsou Krajní meze, Brutální Nikita, 24 hodin, Mutant X nebo Prison Break. Jenže je potřeba trochu odlišit film od seriálu, a to se moc nepovedlo. Zcela změnil původní scénáře a jeho doplněné vysvětlení původu mutantů a celkový děj trojky byl hodně chaotický a vůbec se nedržel předchozích dílů.

Tenhle film je srovnáván hodně s druhým dílem a je hodnocený úplně stejně, ale pro mě je to zatím nejhorší film. Herecké obsazenín nebylo špatné, vždyť tam hrál třeba pro mě skvělý herec Robert Knepper známý ze seriálu Prison Break ,kde hraje jednu z mých nejoblíbenějších rolí vězně (uprchlíka) T-Baga. Jeho šílený úsměv a olizování rtů prodal i v tomto snímku a pro mě byl nejlepší z celého filmu. Ostatní herci byli jen směšným odvarem herecké školy a ani pěkné holky to moc nedokázaly vylepšit.

Samotné efekty už taky dost pokulhávají, a to v jaké době to bylo natočené patří do podprůměrné kategorie. Samotné ztvárnění species se sice ještě drží na úrovni předešlých dílů, ale ostatní věci kolem dokola jsou dost ubohé. Co se týče kamery, tam si až na pár okamžiků nemůžu moc stěžovat. Bylo nám prezentováno to, co jsme měli v rámci možností vidět. Hudba byla jen zbytečným doplňkem a lepší hity bych našel i na svých zaprášených kazetách do starých kazeťáků.

Hodnocení:
Tenhle film je pro mě nejhorší ze všech dílů, nic méně musím uznat, že kdybych neviděl předešlé díly, asi by mě zaujal mnohem víc. Největším pozitivem je herecký výkon Roberta Kneppera a chvilková účast Natashy Henstridge, za což si tento podprůměrný film zaslouží něco mezi 30-40%.

Žádné komentáře:

Okomentovat