0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 1. 2012

Stepdaughter, The (2000)

Celý život se těšila na moment, kdy se bude moci pomstít svým biologickým rodičům a ten čas nadešel právě teď!
Susan rozhodně není ideální partnerkou na celý život. Má za sebou velice pochmurnou minulost a nyní pro ni nadešel část pomsty, na kterou myslí už od dětství. Nejprve nahraje autonehodu a poté žadoní u dveří rodiny Connerových o pomoc. Ti jí ze soucitu nabídnou pokoj pro hosty, kde může do rána přespat. Jenže to Susan nestačí. Má s touto rodinou své plány, a tak se snaží získat jejich důvěru. Aniž by se musela nějak zvlášť snažit, nabídnou jí práci a ona se u nich usadí natrvalo. Jediná kdo má o ní pochybnosti je mladá dívka Linda, která se za každou cenu snaží vypátrat něco o její minulosti. Brzy se na ranči stane první podivná smrtelná nehoda a je jasné, že Susanina pomsta započala!

Český název: Nevlastní dcera
Režie: Peter Liapis
Rok výroby: 2000
Délka: 92 min
Země: USA

Hrají:
Andrea Roth ... (Susan Heller)
Lisa Dean Ryan ... (Linda Conner)
Jaimz Woolvett ... (Buddy Conner)
Cindy Pickett ... (Maggie Conner)
Gil Gerard ...(Jesse Conner)
... a další

Jméno Petera Liapise pro vás zřejmě nebude žádnou neznámou, protože před tím než usedl do režisérského křesla, se živil jako herec. V jeho nové štaci se mu však příliš nedaří, zatím má na svém kontě i s tímto kouskem tři filmy, ale ani jeden z nich žádnou velkou díru do světa neudělal. Snaží se především specializovat na natáčení psychothrillerů, ale jeho snímky trpí docela slabou atmosférou, která nedokáže diváky pořádně dostat do varu.

A ani tentokrát tomu nebylo jinak. Přitom začátek se mu docela povedl a divák se i během prvních minut dočkal první vražedné scény. Ta měla být doprovázena lehce erotickým podtextem a vzhledem k atraktivnosti hlavní herečky Andrey Rothové jsem očekával mnohem větší odvaz, než jakého se mi nakonec dostalo. No co už. Jenže poté začala atmosféra pomalu upadat a diváci si museli zvyknout, že místo nějaké nahoty či mordů budou sledovat rozhovory s panenkou a kupu dementních dialogů. Film se pomalu ale jistě začal měnit z thrilleru/hororu na obyčejné drama, které můžete denně sledovat na Hallmarku.

Teprve zhruba pětadvacet minut před koncem se děj vrátí do starých kolejí a diváci se opět dočkají z mrtvých vstalé atmosféry. Susan konečně začne opět řádit, a i když nejde o žádnou slávu, při které by jste si hrůzou museli zakrývat oči, tak se na to dívat dá. Rozhodně jsem však očekával mnohem větší akci a příděl napětí, než se mi nakonec dostalo.

Přesto všechno bych tenhle film do odpadu neházel, protože přece jenom nějaké ty kvality má. Sice jenom malé, ale i tak to stačí. Na víc shlédnutí to sice není, ale rozhodně se tím dá zabít jedno sobotní odpoledne. Když už pro nic jiného, tak docela pěkný výběr hereček a ty dva mordy.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat