0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

12. 1. 2012

Savage Vengeance (1993)

Neoficiální pokračování I Spit on Your Grave skončilo katastrofálně.
Tento snímek slouží jako "neoficiální" pokračování známého kontroverzního snímku I Spit on Your Grave z roku 1978. Žádné opakovací scény však v tomto filmu neuvidíte! Jde o velice amatérskou práci, která hraničí s čistým odpadem a osobně bych tvůrce tohoto rádoby slasheru zažaloval. Upřímně lituji všechny jenž si v Americe, nebo kdekoliv jinde koupili originální DVD.

Režie: Donald Farmer
Rok výroby: 1993
Délka: 65 min
Země: USA
Alternativní název: I Spit on Your Grave 2: Savage Vengeance

Hrají:
Camille Keaton ... (Jennifer)
Donald Farmer ... (Tommy)
Phil Newman ... (Dwayne Chesney)
Linda Lyer ... (Sam)
James Cochran
Bill Gatson
... a další

Na začátku můžeme vidět dívku Jennifer, kterak se vydala na procházku do přírody. Při relaxaci si však nevšimne příchodu čtyř mladíků, kteří jí postupně znásilní. Když se holka vylíže ze všech svých šrámů na těle i na duši, rozhodne se pro krvavou odplatu (ten příběh jistě znáte). Jennifer nikdy za své činy nebyla policií odsouzena, protože všechno bylo bráno jako zabití v sebeobraně. Nyní po pěti letech se vydává se svou kamarádkou Sam na venkov, aby si obě odpočinuli v lesní chatě. Obě dívky se v malém obchůdku seznámí s Tomym a Dwaynem. Sam s nimi chvíli flirtuje, a to neměla dělat. Nadržení chlapi si chtějí trochu povyrazit a dvě osamocené dívky jsou pro ně lákavou kořistí. A jak to dopadne? Podobně jako v originálu, ale nechte se překvapit! Pokud bude ovšem čím.

V hlavní roli zde byla uvedená jistá Vickie Kehl, ale nenechte se mýlit. Jde pouze o pseudonym známé Camille Keaton, která si zahrála i v původním snímku. Zřejmě se však styděla za svou účast zde a já se jí ani nedivím, tak si vymyslela nové jméno. Opět se nám odhalí v několika scénách, ale nic tak převratného jako minule už neuvidíme. Navíc léta se nedají zastavit a už není tak atraktivní jako kdysi. Její maličkost je však jediným světlejším bodem v celé této tragédii.

To myslím doslovaa to ještě výraz tragédie je slabé slovo. Snímek postrádá jakoukoliv atmosféru a o napětí se ani nedá mluvit. Scénář je plný nelogických scén a tragických výkonů. Sice je zde k vidění hned několik znásilnění, ale ve stylu amerických erotických filmů. Tudíž všichni zůstali oblečení v kalhotách a pouze ženská herečka vřeští jako pavián. Pro trochu zpestření jí jde tu a tam vidět poodhalené ňadro.

K vidění je zde i několik pokusů o gore scény, které ovšem díky své gumovosti za moc nestojí. Ale tak alespoň trošku oživili jinak totálně nudnou podívanou, kterou už v životě nechci vidět. Pokud můžu poradit, tak od tohoto paskvilu držte ruce co možná nejdál.

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat