0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 1. 2012

Rattlers (1976)

Co způsobilo agresivní chování desítek chřestýšů?
Tom Perkinson je známý a uznávaný zoolog/herpetolog (expert na hady). Nedávno ho kontaktoval šerif z městečka Hienkly v mojavské poušti. Byli tam nalezeny těla dvou malých chlapců, které byly pokryty hadími kousanci. Odjíždí tedy do Nevady, aby prohlédl těla i místo činu. Brzy je jasné, že jde o chřestýše, ale ne jednoho nýbrž celé desítky zabijáků. Pro Toma je to záhada a hledá vysvětlení. V okolí leží vojenská základna, která zde provádí tajné výzkumy. Může v tom mít snad prsty? Tom a novinářka Ann se vydávají po stopách hadů, kteří mezitím znovu zaútočili a počet mrtvých se rychle rozrůstá. Otázkou zůstává, kde mají hadi hnízdo a co vyvolalo jejich zvláštní agresivní chování. Tom bude muset vynaložit veškeré své umění, aby tyto malé zabijáky zastavil včas.


Český název: Chřestýši útočí
Režie: John McCauley
Rok výroby: 1976
Délka: 82 min
Země: USA

Hrají:
Sam Chew Jr. ... ( Dr. Tom Parkinson)
Elisabeth Chauvet ... ( Ann Bradley)
Ronald Gold ... ( Captain Delaney)
Tony Ballen ... ( Sheriff Gates)
Tip McClure ... ( Plumber)
...a další

Řitka video s.r.o nám přinesla další s levných starých béčkových filmů. Tentokrát se jejich upozornění o zhoršené kvalitě obrazu vyplnila. Našlo se spousta chybiček hlavně co se kamery a jejího třepání týče. Nic méně, alespoň to dodalo tomuto filmu trochu opravdového nádechu staré doby.

John McCauley nám představil svůj zatím jediný a asi i poslední film. Jeho pojetí o hadech zabijácích je trochu zvláštní, ale nedá se mu upřít snaha vytvořit atmosférický film s chřestýši. Filmů s hadí tématikou jsem moc neviděl a přesto tento film patří mezi podprůměrné. Samozřejmě se nemůže vyrovnat takové Anakondě, a to ať už rozpočtem, hereckým obsazením či kvalitou scénáře. I přesto jde o lehce podprůměrný film, který stojí za podívání. Nečekejte od něho žádné zázraky, ale spíše u něho bude relaxovat a trochu se i pobavíte.

Chlapské kotlety, staré auťáky a pár uhozených starých hlášek dávají filmu ten správný náboj. Co se týká samotných hadů, jde celkem z jistotou říct, že scény s nimi jsou vystřižené z nějakého dokumentu. Teda je to alespoň můj dojem (Zbyněk mě jistě opraví pokud to tak není). Nejpěknější scéna byla pro mě ta na farmě, kdy synek prochází kolem chcíplých zvířat, nebo napuštěná vana.

O hercích vám toho moc neřeknu. Jejich průměrné výkony na mě zas až tak velký dojem neudělali. Jediný herec, kterého znám je Darwin Joston, který zde hrál Prestona. Mimo jiné jste ho mohli vidět ve filmech The Fog (1980) a Erasherhead.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat