0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 11. 2019

Birdemic 2: The Resurrection (2013)


Céčková žumpa je zpět! V novějším kabátku a s trochou toho vylepšení, které snad ani vidět nemusíte…


Rod a Nathalie přežili útok agresivních ptáků, což jejich vztah jen stmelilo. Nyní se rozhodli společně financovat film Sunset Dreams, který hodlá natočit jejich kamarád Bill. Ten si právě vyhlédl do hlavní role atraktivní servírku Glorii. Natáčení v Hollywoodu už nic nebrání, tedy skoro nic. Hollywood zasáhne toxický déšť, který nejen že znovu aktivuje v ptácích jejich agresivitu, ale dokonce dokáže probudit i mrtvé na nedalekém hřbitově. Další apokalypsa je na světě…



Režie: James Nguyen

Rok výroby: 2013
Délka: 79 min
Země: USA

Hrají:
Alan Bagh...(Rod)
Whitney Moore...(Nathalie)
Thomas Favaloro...(Bill)
Chelsea Turnbo...(Gloria)
Thuan Luu...(Will)
...a další


Tři roky po natočení své šílenosti a dle diváků i jednom z vůbec nejhorších hororů všech dob, se režisér Nguyen rozhodl přijít s pokračováním. A to ne ledajakým. Pro těch svých pár příznivců ale spíše pro své odpůrce nachystal další porci neuvěřitelně špatné podívané, při které zůstane nejednomu rozum stát. Zatímco v prvním Birdemicu jsem mu byl ochotný tu jeho „recesi“ tolerovat a v menší míře jsem se u toho dokázal i částečně pobavit, tak tohle už bylo dost přes čáru – protože opakovaný vtip už není vtipem.  

Opět tu sledujeme zhruba čtyřicetiminutovou nudu, která skoro jakoby vypadla z oka svému staršímu předchůdci. Otřesné dialogy, toporné (ne)herecké výkony, nezáživné pasáže okořeněné o trošku té muziky (zase se mu podařilo překecat toho zpívajícího DJ) – taneček Whitney Moore vypadal, jako by tam byli snad úplně všichni sjetí a ona nejvíc. Nguyen ovšem zašel ještě dále. Kromě doplnění o digitální orly a supy (kteří opět staticky stojí na místě, jen máchají křídly) se tu později objeví i zombíci. A aby toho nebylo málo, objeví se i trocha té nahoty – bez ní by to přeci nešlo. Máchání rukama, ramínky ze šatníku, deštníkem či dětskými pistolkami – kouzlo však už zcela vyprchalo a vypadalo to hodně trapně…

Dvojka už prostě zcela jasně patří do céčkové žumpy. Naštěstí jsem viděl jen 79 minutovou verzi (údajně existuje i 90 minutová, ale nikde jsem jí nenašel), takže jsem to dokázal přetrpět až do samotného konce.

Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat