0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 11. 2019

47 Meters Down: Uncaged (2019)


Tajná laguna, čtveřice dívek, zatopené mayské město a hladoví žraloci…


Nevlastní sestry Mia a Sasha nemají zrovna nejlepší vztahy i proto se jejich rodiče rozhodnou, že jim zaplatí lístky na vyhlídkovou loď, během jejíž plavby budou moci pozorovat žraloky. Sasha a její kamarádky Alexa a Nicole však mají jiné plány a přesvědčí Miu, aby šla s nimi. Její otec Grant totiž nedávno objevil tajnou lagunu, na jejím dně je vchod do zatopeného mayského města s několika pohřebními komorami a momentálně vše chystá pro návštěvu významných archeologů. Tip dostalo jedno z děvčat od Grantova asistenta a na místě je i potápěčské vybavení. Toho se děvčata rozhodnou využít a může začít jejich podvodní dobrodružství. To však záhy nabere tragické obrátky, dojde k závalu, děvčata zůstanou uvězněna v zatopeném labyrintu, začne jim docházet kyslík a co je nejhorší, dostaly se do teritoria dvou slepých hladových bílých žraloků…



Režie: Johannes Roberts

Rok výroby: 2019
Délka: 89 min
Země: Velká Británie / USA
Alternativní název: 47 Meters Down: The Next Chapter

Hrají:
Sophie Nélisse...(Mia)
Corinne Foxx...(Sasha)
Brianne Tju...(Alexa)
Sistine Rose Stallone...(Nicole)
John Corbett...(Grant)
Brec Bassinger...(Catherine)
...a další


Když před dvěma roky natočil režisér Roberts prvních 47 metrů, udělal mi opravdu velkou radost. Osobně totiž považuji 47 Meters Down (2017) za nadprůměrnou záležitost a to hlavně díky velmi solidní atmosféře a taky faktu, že se sám rád potápím (už mám za sebou pár ponorů s instruktorem) a potápění v kleci se žraloky je můj velký sen. I z toho důvodu jsem se na dvojku vážně těšil, přestože bylo avizováno, že rozhodně nepůjde o žádné klasické pokračování.

Johannes Roberts nechtěl točit jen kopii sebe samého a tak se rozhodl pro razantní krok – tentokrát se nešlo do klece, ale do zatopeného mayského města / pohřebiště. Což o to, exotické prostředí bylo nádherné, podvodní záběry na pozůstatky staré civilizace super a děvčata v bikinách taky ušly (zvláště pak dcera slavného představitele Ramba či Rockyho Silvestera Stalloneho), ale bohužel se opět nevyvaroval množství viditelných kiksů a nelogických prvků, které jsem byl v jedničce ochotný přehlédnout, ale tady mi lezli dost na nervy – a musel si jich všimnout i úplný laik.  

No a to se týkalo i samotného příběhu jako celku. Divák se dočká několika lekaček a překvapivých útoků žraloků (kteří mimochodem zrovna moc dobře udělaní nebyli), poseroutkové si možná cvrnknou do kalhot a věřím, že ocitnout se v podobné situaci tak se poseru asi taky, ale dost mi vadila celková uječenost a přehnanost některých věcí – zvláště pak když se žraloci objevili někde, kde by se neměli už jen kvůli své velikosti možnost dostat, natož se tam i otáčet extrémní rychlostí.

Největším úletem však byl úplný závěr. Tady se přikláním k těm, kterým se tímto okamžikem film zhnusil minimálně o polovinu. Naprosto nereálné, přehnané situace a digitálně ne moc dobře zvládnuté útoky žraloků, ale i poslední zoufalý boj obou dívek o přežití ve vodě plné krvavé návnady a hejna žraloků. Škoda, ale jde jen o obyčejný průměr.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat