0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 11. 2019

Pet Sematary (2019)


Neoživujte své domácí mazlíčky, ani mrtvé děti! Šeredně se vám to vymstí…


Doktor Louis Creed se společně se svou ženou Rachel, dcerou Ellie a malým synkem Gagem přestěhují z rušného Bostonu do malého městečka Ludlow v Maine. Chtějí začít žít nový spokojený život a zpočátku to vypadá, že by se jim tu mohlo opravdu líbit. Jediným problémem je rušná silnice za jejich domem, kde denně projíždí nebezpečnou rychlostí kamiony i osobní auta. Jednoho dne je přejet jejich kocour Church a Louis se od svého souseda Juda dozví nejen o podivném hřbitově pro domácí mazlíčky, který leží v lesích na jeho pozemku, ale i o tajemném místě, jenž je skryto za ním. Místě, které dokáže oživit mrtvé. Problémem však je, že ti se vrátí jiní, než jak jsme je znali doposud a kocour Church je toho zdárným příkladem. Je agresivnější a dětem nahání hrůzu. Mnohem tragičtější událost však na sebe nenechá dlouho čekat. Během oslav dceřiných narozenin, se Ellie ocitne v nestřeženém okamžiku na silnici, kde její život vyhasne během nehody cisterny. A zoufalého Louise nenapadne nic jiného, než že i jí přivede zpět k životu…



Český název: Řbitov zvířátek

Režie: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer
Rok výroby: 2019
Délka: 101 min
Země: USA

Hrají:
Jason Clarke...(Louis Creed)
Amy Seimetz...(Rachel Creed)
Jeté Laurence...(Ellie Creed)
Hugo a Lucas Lavoie...(Gage Creed)
John Lithgow...(Jud)
...a další


Jak už jsem napsal u původního Pet Sematary, Kingova kniha mě bavila mnohem více, než filmové zpracování, přesto originál režisérky Mary Lambert považuji za lehce nadprůměrnou záležitost, na rozdíl od tohoto nového remaku. Zlo z indiánského pohřebiště mělo zůstat už navždy pohřbeno v lesích a nevracet se v novodobém kabátku jen proto, aby si dnešní generace užila vylepšené efekty a triky. Ty totiž ještě neznamenají vždy úspěch a zvláště upraví-li si jeho tvůrce množství věcí dle obrazu svému, aby tomu dodal „šmrnc“.

Osobně jsem nikdy nebyl a ani asi nikdy nebudu příznivcem remaků, protože většina z nich jen przní originály a přestože tady nejde vyloženě o průser, tak jsem z nového Pet Sematary moc odvařený nebyl. Jenže v posledních letech a zvláště tento rok nastal doslova „boom“ zfilmovaných Kingovek a tak bylo přeci potřeba vyrýžovat, co se dá na námětu, na který už řadu let sedal jen prach. Vždyť většina puberťáků dnes ani nečte, natož aby se dívali na staré klasiky.

Nechci však tento film jen hanit, protože měl i pár slibných momentů a v některých pasážích se objevila i zajímavá atmosféra, okořeněná o dávku toho potřebného napětí či slušných scén. Taková kočička vzbuzovala hrůzu i tady, matčina postižená sestra taky neměla chybu, nechyběla ani trocha toho hnusu z nemocnice, nebo emoční závěr, který ovšem páni režiséři až nechutně překombinovali. Navíc se mi nelíbila ani změna ústřední dětské postavy, kdy byl malý Gage odsunut do pozadí a místo něj tu hrála prim jeho sestra. Nový Řbitov zvířátek však vidím jen jako obyčejný průměr, který si už asi nikdy znovu nepustím.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat