0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 11. 2019

Somebody Help Me 2 (2010)


Nedá a nedá jim pokoj, hajzlík jeden…


Darryl a Brendan jen zázrakem přežili řádění vyšinutého psychopata Corbina, který si liboval v rozřezávání a „předělávání“ lidských těl a měl své doupě v blízkosti jejich chaty. Nyní se oba snaží na všechno zapomenout s novými partnerkami, ale jejich minulost je opět dožene. Corbin totiž nezapomíná a přišel dokončit to, co se mu minule nepovedlo…



Režie: Chris Stokes

Rok výroby: 2010
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Marques Houston...(Brendan Young)
Omarion Grandberry...(Darryl)
Sonny King...(Corbin)
Azur-De...(Michelle)
Chrissy Stokes...(Tee Tee)
Malika...(Jasmine)
...a další


To jsem takhle zase jednou podnikl společný víkend se svými přáteli, během kterého došlo i na sledování několika filmů (různých žánrů). Během popíjení a žranice jeden z mých známých pustil i tento film a já po pár minutách nabyl dojmu, že jsem to už někde musel vidět. A když jsem zapátral v paměti, došlo mi, že zhruba před osmi roky jsem si koupil zase jeden z kousků nechvalně proslulé DVD edice s názvem Chata smrti, na který jsem následně napsal i recenzi a tohle je jeho pokračování…

To bylo v době, kdy se stále větší počet afroamerických režisérů snažil procpat na trh a plodili jednu větší sračku za druhou a ani tento paskvil toho nebyl výjimkou. Zatímco první Somebody Help Me nám nabídne alespoň podprůměrnou slasherovou podívanou, okořeněnou o prvky duchařiny a trochy toho béčkového gore – tak dvojka už byla neskutečný odpad bez špetky potřebné atmosféry i alespoň trochu zajímavého děje. Maskovaný vrah /chirurg sice postupně unese všechny do opuštěné továrny, kde si zřídil nový brloh pro své zvrácené choutky, ale jaksi zapomněl své oběti mrzačit a zabíjet. Pořád jen šaškoval s chloroformem, zatímco jeho oběti se jedna po druhé dostaly na svobodu a pak už nastala jen nudná naháněčka.

Hoňka s třepotající se kamerou rozhodně není žádné terno, zvláště když nikdo neumírá, přitom dojde k několika situacím kdy, buď oběti můžou zabít svého věznitele, nebo naopak ON je může naporcovat, místo toho se ale „teleportuje“ někam pryč, nebo po pár úderech zase nastává další honička v opuštěných chodbách. Napětí si vzalo volno, herecké výkony většiny zúčastněných jakbysmet. Z nudy jsem si málem začal hryzat nehty a nervózně pokukoval po časomíře.

Somebody Help Me 2 je velmi slabým televizním filmem. Už jednička byla podprůměrnou záležitostí, ale tohle je ještě horší. Pokud můžete, raději se tomu vyhněte velkým obloukem!

Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat