0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 11. 2019

Perfection, The (2018)


Pro úspěch je potřeba něco obětovat, ale když už to někdo přehání, je potřeba mu razantně zatnout tipec…


Charlotte byla v mládí velice nadějnou a talentovanou muzikantkou a její hra na cello okouzlila nejednoho milovníka hudby, ale i spoustu věhlasných učitelů. Díky tomu se dostala i do společnosti Bachoffy prestižní školy. Jenže kvůli vážně nemocné matce, se musela vzdát své budoucí kariéry. Po její smrti (po deseti letech) se rozhodla opět kontaktovat Antona Bachoffa a odletěla za ním a ostatními učiteli do Číny. Zde se seznamuje s novou vycházející hvězdou Lizzie, která nastoupila na její místo a mezi oběma dívkami vzplane lesbický románek. Poté se rozhodnou pro malý výlet po čínském venkově, kde však dojde k podivných událostem, jejichž příčinu je potřeba hledat v minulosti a zvrhlém výchovném systému…



Český název: Dokonalost

Režie: Richard Shepard
Rok výroby: 2018
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Allison Williams...(Charlotte)
Logan Browning...(Lizzie)
Steven Weber...(Anton)
Alaina Huffman...(Paloma)
Graeme Duffy...(Geoffrey)
...a další


Dnes v deštivý podvečer padla volba na tento film, a nichž bych si o něm cokoliv zjišťoval dopředu, byl jsem velmi mile překvapený. Mám rád psychologické thrillery, které koketují s hororovým žánrem a navíc jsou plné zvráceností, perverznosti a i trochou té brutality. Což nám Dokonalost v jisté uspokojující míře skutečně nabídla. Navíc se tu dočkáme i několika zajímavých zvratů, které vás po celou dobu drží v jisté nervozitě (nejistotě) a pohrávají si s vaší myslí a představami.

Obě děvčata měla jisté kouzlo a jejich počáteční flirtování a posléze i hrátky se budou jistě líbit, zvláště pak mužské části diváků (lesbičkám samozřejmě taky). Od nastoupení do autobusu už to však moc nebyla podívaná pro slabší žaludky, což jsem já starý prasák samozřejmě kvitoval s povděkem. Halucinace, zvracení, červi, trocha té brutality a hlášky typu: já se snad v tom autobusu poseru…“ – chrochtal jsem blahem a těšil se, kam že se děj posune dále. Pak to sice začalo lehce stagnovat a Kulínského výchovné metody se mi dost hnusily, ale krvavý závěr tomu opět dodal lesk. Jen nevím, jestli by ten típek se sekáčkem v krku dokázal opravdu přežít tak dlouho…

Richard Shepard to ale nakonec zvládl ukočírovat. Film má sice i několik slabin a poněkud nezáživných pasáží, ale jako celek si to udrželo lehčí průměrnou laťku. Osobně bych té zvrácenosti a brutality uvítal ještě mnohem více, ale spokojím se i s nabídnutou poloviční porcí. Ta měla totiž místy opravdu „šmak“ i jistou dávku morálního poselství, které navíc okořenily dvě pohledné dámy slušnými hereckými výkony.

Hodnocení:
60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat