0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 10. 2019

Alien Convergence (2017)


Hendikepovaní bývalí bojoví letci versus okřídlená monstra z vesmíru. Další pecka od Asylum…


Zemi zasáhnou tři meteority, které rozpoutají mezi lidmi paniku. Samotné dopady totiž nezpůsobili žádné katastrofální následky, ty ale rozpoutala záhadná mimozemská forma života, která přišla na naší planetu společně s nimi. Přesněji řečeno trojice okřídlených monster, jenž jsou schopna odolat, jak se zdá jakékoliv vojenské technice. Ukáže se, že jedinou nadějí pro lidstvo by mohl být tým bývalých bojových letců pod vedením Emmy Harper. Problémem však je, že jde vesměs o hendikepované jedince, kteří pracují na revolučním vývoji bojových letadel, které ovládají jen za pomoci vlastních myšlenek. Šílenost nebo spása? Je potřeba to vyzkoušet v praxi…



Český název: Vetřelec: Nebeská bitva

Režie: Rob Pallatina
Rok výroby: 2017
Délka: 87 min
Země: USA

Hrají:
Caroline Ivari...(Emma Harper)
Stephen Brown...(Benjamin Robbins)
Mishone Feigin...(Bruce)
Cedric Jonathan...(Ishiro)
Ana Zimhart...(Sandrine)
...a další



Už jen samotný strohý obsah dokáže jistě vyvolat v mnoha divácích vlnu pochybností a co teprve ve chvíli, kdy zjistí, že za vším stojí nechvalně proslulé studio Asylum. Myslím si, že to asi hovoří za vše, ale můžu se klidně mýlit. Třeba se někomu tento film bude líbit, ovšem černá čísla napříč internetem jsou jasným varovným signálem. Rozhodně nečekejte nic ve stylu Den Nezávislosti!

Vzhledem k tomu, že rozpočet filmu byl minimální, je asi každému jasné, že se před kamerou producírovala především řada nepříliš známých tváří, která nepředvedla zrovna nejoslnivější herecké výkony, ale na jejich obranu bych chtěl říct, že stupidita scénáře jim taky zrovna moc nepomohla. Je zde totiž celá řada nudných pasáží, plných nezáživných dialogů, rodinných výtek a rádoby hraní na city – což většinu lidí stejně nezajímalo a já rozhodně nebyl výjimkou.  

Co se týká speciálních efektů, tak ty rovněž moc kvality nepobrali. Digitální výbuchy, paprsky, souboje – to vše bylo na podprůměrné úrovni, stejně jako samotné ztvárnění monster. Jeden by se možná těšil alespoň na to jejich řádění a demolici všeho okolo sebe, ale to je popravdě scvrknuto jen do několika krátkých záběrů a jinak se pořád jen kecá a kecá. Takže i v tomto případě si tvůrci podřezali větev sami pod sebou.

Vetřelec: Nebeská bitva aneb hodinu a půl neuvěřitelné nudy, kterak se naše srdce snaží obměkčit pár „mrzáků“ – tímto se chci omluvit všem tělesně postiženým. Ale na tento film se dá dívat jen s opravdu velkým sebezapřením.

Hodnocení:
10% 

Žádné komentáře:

Okomentovat