0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 10. 2019

Narok 6 metre (2018)


Vypuštěný bazén, kupa nešťastných náhod, uvězněný mladík a hladová krokodýlí samice…


Filmový štáb úspěšně dotočí poslední scénu filmu u uzavřeného veřejného koupaliště a odjede pryč. Poslední kdo zde zůstává, je údržbář a rekvizitář v jednom mladík Day. Ten se rozhodne ještě chvíli relaxovat na lehátku v bazénu. Jenomže usne, zatímco se voda pomalu začne vypouštět a vzbudí se teprve chvíli, kdy už je bazén téměř vypuštěný. Mladík tak zůstane uvězněný na jeho dně a tím dnešní smůla ještě nekončí, ba teprve začíná. Z nedaleké zoologické zahrady totiž uteče mladá krokodýlí samice, která shodou náhod skončí na dně bazénu společně s ním a souboj o přežití může začít…



Režie: Ping Lumpraploeng

Rok výroby: 2018
Délka: 91 min
Země: Thajsko
Alternativní název: The Pool

Hrají:
Theeradej Wongpuapan...(Day)
Ratnamon Ratchiratham...(Koi)
...a další


Zatímco většina lidí letos upřela pozornost především na Ajovu Kořist, díky které se po delší době opět zvedl rating filmů s krokodýlí tématikou, našla se i řada takových, kterým neunikl ani tento thajský kousek. Je jasné, že takové renomé si u diváků a kritiků nezískal, to však neznamená, že by měl být zbytečně opomíjen. Jedná se totiž o vcelku vydařený průměrný krokodýlí survival, u kterého se nudit ani moc nebudete.

Nepotřebujete mít okolo sebe řadu známých tváří, ani astronomický rozpočet, abyste dokázali natočit solidní film, který by uspokojil potřeby většiny diváků (mnohdy totiž stejně ani to nefunguje a nezaručuje úspěch). Tady si naši šikmoocí kamarádi vystačili s ústřední dvojicí hrdinů, chlupatým psem, digitálním krokodýlem a vypuštěným bazénem. Díky sérii nešťastných náhod a kupy smůly (až si jeden řekne, že mladík Day musel být vážně neskutečný smolař), se jim podařilo natočit vcelku atmosférickou podívanou, okořeněnou o několik opravdu povedených scén.

Je však potřeba říci, že některé momenty zde byli taky dost přitažené za vlasy, nebo ještě lépe řečeno trapné. Kupříkladu některé ze soubojů s krokodýlí samicí (chytnutí za ocas a mrštění o stěnu bazénu…). Navíc mi vadilo, že když už se povedlo navodit opravdu dobrou atmosféru a napětí, byly tyto scény náhle přerušeny vzpomínkovými pasážemi nebo romantickými kecy – což mi popravdě dost vadilo a šlo o takzvané zbytečné sešlápnutí „brzdy“.

Narok 6 metre nám tak nabídne vcelku zajímavou podívanou na jedno odpoledne, která nám nabídne několik opravdu vydařených scén, přijatelnou atmosféru i dávku napětí, ale i kupu nelogických prvků. I tak to vidím na trošku lepší průměr.


Hodnocení:
60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat