0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 10. 2019

Dark Waters (2003)


Lorenzo Lamas a Simmone Mackinnon rádi zneužívají důvěru bohatých lidí. Ovšem tentokrát je na ně samé ušita „bouda“, která je přivede až před čelisti krvelačných žraloků…


Dane Quatrell je biolog a spisovatel v jedné osobě, ale spíše by se dal charakterizovat jako vychytralý podvodník, který společně se svou partnerkou Robin lákají peníze od movitých lidí na neexistující průzkumy. Teď se však sami stávají obětí nekalých praktik a oba jsou uneseni jistým Summervillem – bývalým spolupracovníkem Daneova otce. Ten jim nabídne peníze i uhrazení dluhů, když mu pomůžou objasnit důvod, proč se odmlčela ropná věž v Mexickém zálivu. Oba s touto akcí souhlasí, ale netuší, že v hlubinách oceánu na ně čeká smrtící nebezpečí v podobě krvelačných bílých žraloků – výtvorům tajného námořního výzkumu, který se vymkl z pod kontroly…



Režie: Phillip J. Roth

Rok výroby: 2003
Délka: 93 min
Země: USA
Alternativní název: Attack

Hrají:
Lorenzo Lamas...(Dane Quatrell)
Simmone Mackinnon...(Robin Turner)
Jeffrey Gorman...(John Miklos)
Bruce Gray...(Summerville)
Ross Manarchy...(Dr. Dane Quatrell st.)
...a další


Jeden z těch méně známých hororů se žraločí tématikou, který se tu a tam objeví na obrazovkách některé televize. A já se popravdě ani moc nedivím, že tomu tak je. Sám jsem na něj narazil zcela náhodou a nebýt toho, že v hlavních rolích figurovala Simmone Mackinnon, asi bych se na tento film ještě hodně dlouho nepodíval. Tuhle ženskou herečku si totiž pamatuji hlavně z Pythona 2, nebo ještě z Pobřežní hlídky či z australského seriálu McLeodovy dcery. Spíše než svým výkonem však oslní hlavně mužskou část publika svým výstavním výstřihem v bílém tílku, nebo několika hláškami, které pro ní vytáhl scénárista z klobouku.

Hlavní hvězdou tu však měl být Lorenzo Lamas, který nikdy nepatřil mezi mé favority a ani tady nikterak neoslnil. Naštěstí i on byl vcelku snesitelný a samotná děj nebyl až tak debilní, jak jsme u podobných céček zvyklí. Unified Film Organization (UFO) však rovněž dokázalo vyprodukovat celou řadu paskvilových braků – podobně jako v poslední době Asylum, Nu Image nebo Syfy. Takže si asi dokážete udělat sami obrázek, jaká kvalita tu na nás čekala.

Někoho však možná překvapí, že ani samotní žraloci tu nedostali zas až tolik prostoru – ale tvůrci byli zřejmě natolik soudní, že si vystačili s několika digitálními záběry, pár útoky na ponorku, ropnou věž a několika dalšími a raději se věnovali „akční“ části filmu. Takže tu na nás čeká celá řada přestřelek – z nich většina byla natočena v poněkud humorném duchu (což asi nebylo záměrem tvůrců, ale komičnost se tomu odpárat prostě nedala), výbuchů a destrukcí.

Dark Waters tak většinu lidí zcela určitě moc neokouzlí, čemuž se nedá divit. Kvalita filmu jako celku byla bídná, ale našlo by se tu i několik slibných scén či hlášek. O většinu z nich se ale postarala Simmone Mackinnon a Lamas tu spíš jen tak přicmrndával.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat