0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 1. 2012

Shark Zone (2003)

Společnost Nu Image nám přinesla další 'úžasný' žraločí kousek, kterému je lepší se vyhnout velkým obloukem!
Jimmy před deseti lety jako jediný přežil útok několika žraloků při potápění k vraku španělské lodi. Tehdy kromě několika potápěčů zemřel i jeho otec a on se rozhodl, že do těchto vod se již nikdy nevrátí. Nyní pracuje strážce pláží a má na starosti celkovou bezpečnost a monitorování žraloků v blízkosti města. Nějakou dobu byl klid, ale nyní obrovský počet turistů opět vzbudil pozornost lidožravých predátorů, kteří bez varování začnou útočit na bezbranné plavce a surfaře. Počet mrtvých začne během několika dní rapidně růst a tak Jimmy naléhá na starostu, ať zavře pláže. Ten však nechce o ničem slyšet, a tak se Jimmy rozhodne žraloky zabít sám za pomoci několika přátel. Jenže žraločí invazi se mu nepodaří zastavit, a tak počet mrtvých neustále roste. Navíc se do všeho připlete bohatý ruský obchodník, který chce získat diamanty, jenž jsou ukryté ve vraku lodi, u které kdysi zemřel jeho otec. Navíc se neštítí použít jakékoliv donucovací prostředky, aby Jimmyho přesvědčil ke spolupráci. Tomu nezbude nic jiného než se postavit tváří v tvář nejen únoscům, ale i hladovým žralokům.

Český název: Bílí zabijáci
Režie: Danny Lerner
Rok výroby: 2003
Délka: 91 min
Země: USA/Bulharsko

Hrají:
Dean Cochran ... (Jimmy Wagner)
Alan Austin ... (Major John Cortell)
Brandi Sherwood ... (Carrie Wagner)
Velizar Binev ... (Volkoff)
Luke Leavitt ... (Danny Wagner)
... a další

Tento žraločí kousek je dalším přírůstkem nepříliš populární společnosti Nu Image, která směle konkuruje Asylum v natáčení těch největších filmových braků, které na světě existují. Ani tentokrát se nejedná o žádnou slávu což vám dosvědčí i velice nízké hodnocení na internetu. Jejich filmy staví na velice slabých scénářích, podprůměrných hercích a otřesných efektech. Toho všeho se v hojné míře dočkáte i zde. Musím však říct, že kdyby se toho ujal někdo jiný, tak z toho mohl být i docela zajímavý hororový film, protože jistý potenciál by se zde najít dal.

Přitom začátek filmu vůbec špatně nevypadal. Na chvíli jsme se přenesli o několik stovek let zpátky a když jsme se opět vrátili zpět do reality, tak na nás vybafla skupina potápěčů, která si chtěla užít trochu těch vodních radovánek. Po pětiminutovém seznámení s každým jednotlivcem se konečně dočkáme první podvodní akce. Tou je prozkoumání potopené lodi. Až do této chvíle nic nenasvědčovalo tomu, že by se film mohl během chvíle proměnit v hotový paskvil, ale to již v zápětí neplatilo. Jako lusknutím prstu se na obrazovce objevilo několik záběrů z televizních dokumentů a za řvaní divoké šelmy se žraloci pustili do hodování. Ne nedělám si srandu, žraloci při kousání opravdu řvali jako zraněná šelma ( lev, tygr) a jak jsem si později ověřil na netu, tak tohle se opravdu nezdálo jen mě. V tu chvíli jsem začal dostávat malé záchvaty smíchu. Umělá krev pokryla téměř celou scénu a diváci tak můžou sem tam sledovat kmitání nohou obětí či dokonce uhryznutou končetinu, která se pomalu snáší ke dnu.

Tohle všechno však byla jen předzvěst toho co poté následovalo. Mnoho záběrů se žraloky se opakovalo neustále dokola, takže když už jste viděli jednu scénu podesáté za půlhodiny bylo všechno špatně. Jednotlivé útoky byly většinou ze začátku natočené z pohledu žraloka, kdy kamera zrychlila otáčky, aby se následně objevila scenérie, kde se cvakající zuby zakousnou do své oběti za již vzpomínaného řevu šelmy. To všechno za doprovodu několika litrů chutné malinovky a mělo být vystaráno. Jenže tvůrci nedokázali pořádně natočit ani tyhle scény. Prostě podělali na co šáhli. Jedinou zajímavější scénou byl útok žraloka na loď (tedy její první polovina), potom se to už změnilo ve fantasmagorii pána režiséra.

Většina herců podala opravdu slabé či spíše tragické výkony, za které by neměli dostat ani zaplaceno. Až na pár výjimek to byla přehlídka jednoho velkého amatérského cirkusu. Film postrádal jakoukoliv hororovou atmosféru, protože to co se odehrávalo na obrazovce se dalo přirovnat snad jen komedii. Několikrát jsem se tu skutečně zasmál, ale to spíše nad hloupostí tohoto snímku, než aby mě něco trochu více zaujalo. Tenhle film je zbytečnou ztrátou času, a přestože jde o podprůměrný film, není to nejhorší žraločí film, jaký jsem kdy viděl, protože znám ještě horší.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat