0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

13. 1. 2012

Season of the Hunted (2003)

Lov právě začíná!!!
Steve si přes internet objedná pro sebe a své čtyři kamarády víkendový lovecký výlet do hor. Chlapi se potřebují pořádně odreagovat a odpočinout si od pracovních a manželských povinností. Rozhodli se pro trochu netradiční, ale zato velice zajímavý lov s luky, protože pušky se jim zdají nedokonalé. Dojedou na smluvené místo, kde je očekává jejich průvodce Mitch, který je ubytuje u sebe na chatě. Zde se setkávají s místními sousedy, kteří jim z radosti nabídnou svou pomoc a zkušenosti při lovu. Na druhý den se rozdělí do menších skupin a rozejdou se každý jiným směrem. Lov může začít, ale jaké je překvapení, když se z průvodců stanou krvelační a bezcitní kanibalové, toužící po čerstvém mase. Z partičky se tak stane lovná kořist, ale i oni mají svůj trumf, se kterým ti druzí nepočítali. Tím trumfem je válečný veterán Frank. Začíná lov, na který vážení diváci dlouho nezapomenete. A to myslím smrtelně vážně!

Český název: Lovecká sezóna
Režie: Ron Sperling
Rok výroby: 2003
Délka: 97 min
Země: USA

Hrají:
Muse Watson ... (Frank)
Timothy Gibbs ... (Steve)
Wass Stevens ... (Lenny)
Matthew Cowles ... (Mitch)
Lou Martini Jr. ... (Al)
a další

Tento film je zřejmě trochu nejapným vtipem nezkušeného režiséra Sperlinga a jde vidět, že se šetřilo, kde se dalo. Film vznikl ve stejném roce, jako nám všem velice známý snímek Pach krve. Bohužel vůbec v ničem se nemůže se zmiňovaným filmem rovnat. Ze začátku se seznamujeme s pěticí kamarádů, kteří si chtějí vyrazit na lov. V této pasáži jsem se ještě celkem dobře bavil. I když dost slabé vtípky, které vypouštěli v českém dabingu z úst, zaplňovaly nudný start. Musím říct, že jistým způsobem jsem si začal rozmarné kamarádíčky oblibovat. Když se pokoušeli sbalit servírku, tak jsem si vzpomněl na podobnou story v mém životě, která dopadla sice o něco lépe, ale měla podobný průběh. Poté následoval příjezd na chatu a seznamování s místními. Jak už to tradičně ve filmu bývá, nebyl tam signál a mnoho dalších věcí. Následovala celkem zajímavá žranice a spousta pití, kdy mi začalo kručet v břiše a dostavovaly se abstinenční příznaky. Když si ale vzpomenu, co je náplní filmu, raději bych si tu baštu odpustil, kdyby to bylo v reálu.

Samotná kvalita obrazu i kamerové snímání mě dost překvapilo, protože jsem si připadal, jako u sledování nějakého amatérského studentského snímku a musel jsem se ujistit na internetu jestli tomu není doopravdy tak. Scény jsou naprosto otřesně natočené a kvalita obrazu je taktéž hrozná. Rozmazané záběry a nekvalitní střih byly asi tím nejhorším, co jsem musel při sledování filmu překousnout. Co se týká výběru místa natáčení, jsem taky zklamán. Čekal jsem nějaké pořádné kopce, divoké peřeje a možná snad i podzemní jeskyni, ale musel jsem se spokojit jen z nějakým lesíčkem a několika stromy. Taky chata byla velice skromně zařízená a natáčení v ní se smrsklo na dvě místnosti. Příznivci lehké erotiky nebyli ochuzení o dvě kratičké scény, které ovšem nestojí moc za řeč. Ta největší ,,zábava‘‘ však teprve přišla, když začal lov měšťáků. Postavy se naháněly po lese, když už konečně někdo vystřelil šíp nastal střih a byla vidět jen mrtvola. Některé artistické čísla, která byla k vidění, si zřejmě protagonisté vypůjčili z wrestlingu. Jindy zase nachystali past na kanibaly, jejichž kvalita by platila leda tak na děti, ale zkušení mazáci se na ni nachytali jako vosa na bonbón. Zábava ze začátku se jako mávnutím proutku úplně vytratila a nastala přehlídka naprosto trapných scén a ještě trapnější předvádění takzvaných hereckých výkonů. Tak jako má film Komando svého Arnieho, Rambo svého Stalloneho, tak má i tento film nepřemožitelného veterána z války Franka. Ten své nepřátelé kosil tak rychle, že kdyby patřil ke kanibalům, tak by měli zásobu masa na měsíce. Ani tento film se neobešel bez filmových chyb, které jsou viditelné na první pohled: vybavení štábu bylo vidět několikrát, také scéna, kdy Frank trefí zezadu do nohy jednoho z kanibalů a hned v následující scéně má šíp zapíchnutý do stehna nad kolenem. Asi si ho ze zlosti vytáhl a zapíchl si ho z druhé strany ještě jednou.

Herecké výkony byly naprosto otřesné a skoro všichni herci byli vytažení asi odněkud z ochotnického divadla. Jejich přehrávání a neschopnost z nich srčela na sto honů. Nejznámějším hercem je Muse Watson - seriál Prison Break, Dead Birds, Lolita. Divím se, že se na něco takového dal, ale asi na nic lepšího nemá. Tedy kromě jeho účinkování v již zmíněném seriálu, kde předvedl velmi dobrý výkon. Zbytek herců se nikdy výrazněji neprosadil a není asi nutné zjišťovat proč. Po shlédnutí tohoto filmu vám to bude jasné.

Hodnocení:
Za srandovní začátek, dvě trochu lepší scény (motorovka, kuchání), Watsona a celkem slušnou hudbu, která se tam objevila asi dvakrát dávám 20%. Jinak jde jen o přehlídku velmi špatně natočeného filmu a naprosto otřesných scén, při kterých si budete myslet, že nesledujete film, ale díváte se na dovádění vašich kamarádů v lese, při hře zvané paintball. Pokud někdo z vás říká, že Pach krve je špatný film, tak asi neviděl ještě tenhle.

Žádné komentáře:

Okomentovat