0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 1. 2012

Sharktopus (2010)

Napůl žralok a napůl chobotnice. To není žádný žert, ale nejnovější genetická stvůra, kterou si nechalo vyrobit americké námořnictvo.
Společnost Blue Water pod vedením doktora Sandse pracuje pro americké námořnictvo. Měli za úkol za pomoci geneticky stvořit nebezpečného zabijáka, který by se nepozorovaně dostal tam, kam lodě a ponorky nemůžou. Výrazně by tak pomohl v boji proti pašerákům a novodobým pirátům. S-11 je křížencem žraloka a chobotnice, kterému lze zadávat příkazy a manipulovat s ním za pomoci dálkového zařízení. Při zkušebním testu však dojde k nehodě a S-11 se dostane na svobodu. Netvor je vysoce inteligentní, lstivý, hladový a hlavně téměř nezranitelný. Nyní se vydává k přeplněným plážím Mexika, aby zde ukojil svůj obrovský hlad. Doktor Sands společně se svou dcerou a týmem expertů se vydávají v jeho stopách, aby se jim podařilo ho chytit dřív, než napáchá nějaké větší škody. Na pomoc si přizvou bývalého pracovníka společnosti Blue Water Andyho Flynna, který jediný může S-11 zastavit.

Režie: Declan O'Brien
Rok výroby: 2010
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Eric Roberts ... (Nathan Sands)
Kerem Bursin ... (Andy Flynn)
Sara Malakul Lane ... (Nicole Sands)
Shandi Finnessey ... (Stephanie)
Héctor Jiménez ... (Bones)
Roger Corman
... a další

Poslední dobou mi přijde, že od roku 2009 se nejrůznější filmové společnosti snaží natočit co možná nejbizardnější monster filmy, kde zkříží možné i nemožné jen aby z toho vnikl další nízkorozpočtový odpadní kousek. Možná přichází nová éra, kdy se nebude točit nic jiného. Vypadá to, že společnost Syfy se snaží všemožně konkurovat Asylum a kupodivu to myslím není ani moc velký problém. Jenom mě zaráží fakt, že se k podobným hovadinám propůjčují známé tváře. Tentokrát se zde objeví stárnoucí pánové Eric Roberts ( u kterého mě to poslední dobou ani moc nepřekvapuje) a sám velký Roger Corman. Ten už asi začíná pomalu ztrácet rozum, protože poslední dobou nejenže v podobným filmech hraje, ale zároveň spolupracuje i na scénářích a produkci. Když se k nim ještě připojí režisér/packal Declan O´Brien je zkáza dokonána. Tento člověk snad ještě v životě nenatočil nic alespoň průměrného.

Nejhorší na celém filmu není ani tak děj, který ještě v rámci možností ujde, ale tragické ztvárnění zmutovaného žraloka/chobotnice. Dokud je tento tvor ve vodě, ještě to docela ujde. Většinou totiž kromě rozmazaného fleku a růžových chapadel stejně není moc vidět. Pokud samozřejmě nepočítám ostré zuby, jenž trhají nebohé oběti. Jakmile se však začne zabíjet na souši či ve vzduchu přichází průser. Digitální žralok byl katastrofální, ale za to jeho chapadla celkem ušla. Na konci byla opatřena ostrými drápy (hroty), které propichovali oběti jedna báseň. Jakmile se žralok začne procházet po souši pěkně po svých zůstal jsem jen nevěřícně zírat na monitor svého počítače. Nevěděl jsem jestli se mám smát, nebo brečet. Přesto všechno se zde však objevilo několik opravdu humorných chvilek, při kterých se mi alespoň trošku zvedla nálada.

Dokonce je zde k vidění i několik docela vydařených gore scén, kdy budou končetiny a hlavy létat vzduchem. Jedna z nejluxusnějších scén je ta s bungee jumpingem. Jinak je to ovšem jen přehlídka kečupu a rozmazaných krvavých cákanců, které nezapomenou přistát ani na objektivu kamery. Přiznám se však, že čím více se blížil úplný závěr, tím jsem se smál víc a víc. Hlavně nad stupiditou tvůrců a otřesnými hereckými výkony. Na druhou stranu je však celý tenhle film plný polonahých holek v bikinách, takže chlapi si alespoň trošku přijdou na své.

Sharktopus je jeden z nejujetějších filmů jaký jsem kdy viděl, ale přesto mu nedám nulu. Přestože to je kravina, tak se zde dá přece jenom nalézt i několik humorných okamžiků, kvůli kterým si to někdy pustím zase znovu. Občas vážně nechápu kam na ty přiblblé nápady tvůrci chodí a navíc mají potom odvahu vůbec něco podobného natočit.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat