0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 1. 2012

Snake King, The (2005)

Uprostřed amazonské džungle žije bájná Hydra, která zabije každého, jenž naruší její teritorium. Aneb další podprůměrný film od společnosti Nu Image.
Skupina antropologů nalezne v amazonské džungli kosterní pozůstatky domorodého muže. Na první pohled možná nic zvláštního, ale během výzkumu, který provedou ve svých laboratořích zjistí, že muž musel žít více jak 300 let. Proto se rozhodnou vyslat nový vědecký tým, který má v džungli nalézt domorodý kmen, k němuž tento muž patřil. Ten se pod vedením doktora Gordona a doktorky Elstersové vydává na dobrodružnou cestu, aniž by kdokoliv z nich tušil, co je tam všechno čeká. Brzy však nastanou komplikace a tým musí nouzově přistát hluboko v džungli. Všichni jsou zcela odkázáni na svého průvodce Matta Forda, který zde od malička vyrůstal. Jejich cesta se však brzy změní v nejhorší noční můru, protože kromě místních domorodců zde narazí na tvora, který si velmi pečlivě střeží své území a nemilosrdně zabije všechny, jenž se mu postaví do cesty.

Český název: Král hadů
Režie: Allan A. Goldstein
Rok výroby: 2005
Délka: 96 min
Země: Kanada / USA

Hrají:
Stephen Baldwin ... (Matt Ford)
Jayne Heitmeyer ... (Dr. Susan Elters)
Larry Day ... (Dr. Rick Gordon)
Gary Hudson ... (Dr. John Simon)
Ross McCall ... (Timothy)
... a další.

Společnost Nu Image ráda financuje natáčení všelijakých monster hororů, ale jak jistě všichni víte, většina z nich za moc nestojí. Tento kousek není žádnou výjimkou, a tak světlo světa spatřila další tragédie, kterou budete muset přes hodinu a půl přetrpět, pokud vydržíte až dokonce. Režisér Goldstein nikdy nepatřil mezi ty lepší ve svém oboru, ale na svém kontě přece jenom několik zajímavých filmů má. Tento si však za rámeček nedá a společně s akčním kouskem Spill (1996) je označený za jeho nejhorší film, který kdy natočil.

Po příběhové stránce by to ještě taková tragédie nebyla, protože nápad s několikahlavým přerostlým hadem (lépe řečeno hydrou) a touhou nalézt pramen věčného mládí vypadá zajímavě, ale po technické stránce a především díky mnohdy otřesným speciálním efektům se film řadí k odpadním snímkům hororového žánru. Začátek nám sice nenabídne žádnou unikátní a nezapomenutelnou show, ale rozhodně alespoň trochu navnadí. Jenže potom se hodně dlouhá pasáž filmu věnuje především dobrodružné části příběhu, což na jednu možná někomu vadit nebude, ale na tu druhou to pochvíli začne být opravdu nuda.

Film je svým způsobem plný nejrůznějších klišé a otřesných efektů, které vás v žádném případě nevyděsí, ale někoho možná docela pobaví. Gumové gore scény, kdy na zem dopadají umělé kusy těl by mi ještě tolik nevadily, ale jakmile se na scéně objeví sám bájný tvor je zle, a to myslím smrtelně vážně. Několikahlavá hydra má zřejmě jakousi nadpřirozenou moc libovolně měnit počet svých hlav, protože v jednom záběru má pouze tři, ale v tom dalším si pohazuje ve vzduchu s tělem oběti již hlav pět. Tato scéna tvůrce natolik zaujala, že si jí zopakovali ve filmu hned několikrát a divák pomalu nic jiného ani nevidí. Samotné ztvárnění tvora je opravdu spíše k smíchu, protože vedle něj je i Python uměleckým dílem.

Herecké výkony jsou ještě v mezích přijatelnosti a objevilo se zde dokonce hned několik známějších tváří. Nejde sice o žádné megastar, ale mezi nimi najdete někoho, koho bude znát. Stephen Baldwin si zahrál například ve filmu One Tough Cop nebo Threesome. Jayne Heitmeyer se objevila hned v několika podprůměrných filmech, z nichž nejznámější je asi Snake Eyes.

Tenhle film vám v žádném případě doporučovat nebudu, protože i já sám jsem doslova trpěl nedočkavostí, kdy konečně naběhnou závěrečné titulky a neustále jsem bojoval s otravnou ospalostí. Několik světlejších chvilek se zde sice najde, ale ty nestojí moc za řeč. Navíc tragické zpracování hydry je prostě tím hlavním varováním, proč se na tohle rozhodně vůbec nedívat. Jde jen o další přírůstek do rodiny společnosti Nu Image, která je na něj určitě náležitě hrdá, ale pro vás by to byl zbytečně ztracený čas a nedej bože, kdyby jste si to koupili za nějakou větší sumu.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat