0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 1. 2012

Necessary Evil (2008)

Lance Henriksen s pomocí Dannyho Treja touží po nesmrtelnosti. Tu by mu mělo zařídit podivné stvoření s krví andělů. Díky jeho nekalým praktikám jsou mu však na stopě odvážný policista Russo a ambiciózní novinářka Deborah. Všechny je totiž pojí společná minulost, která si žádá zúčtování jednou provždy.
Dr. Fibrian najme skupinu vojáků, kteří se vydají do trosek jeskynního komplexu, který stojí nedaleko starověkého Babylonu, aby v jeho hlubinách nalezli podivného tvora, který má v sobě údajně krev andělů, jenž zajistí svému nositeli nesmrtelnost. Žoldákům se skutečně podaří nestvůru chytit a po převozu do států i uvěznit v ústavu pro duševně choré, kde je tajně zřízena vědecká laboratoř. Šílený vědec tak zde může v poklidu provádět své ďábelské výzkumy. V cestě mu však stojí tvrdohlavý policista Russo, jenž před lety ztratil za zdmi ústavu svého otce a dodnes podezírá vedení Edgewaterské léčebny, že v tom mají prsty. Russo je rozhodnutý odhalit tajemství, které se tam skrývá. Dopomoci by mu k tomu mohla novinářka Deborah, která se vehementně zajímá o podivné léky, jenž Dr.Fibrian vyrábí. Ani jeden z nich však netuší, že jejich minulost je k sobě pojí víc, než by se mohlo zdát. 


Český název: Infekce
Režie: Peter J. Eaton
Rok výroby: 2008
Délka: 87.min
Země: USA

Hrají:
Kathryn Fiore…………(Deborah)
Eric Feldman …………(Russo)
Lance Henriksen………(Dr. Fibrian)
Gary Hudson………….(Sanders)
Danny Trejo…………...(Barro)
…a další


Tatam jsou doby, kdy Lance Henriksen hrával v dobrých a i docela úspěšných filmech. Poslední dobou se jeho tvář objevuje v podobných paskvilech, kterými jeho pověst spíše trpí, nežli by získávala kredit. Je mi jasné, nějak se živit musí, ale tohle je už moc. Rád bych řekl, že patřil k hlavním oporám filmu, ale to bych lhal. Jeho výkon byl utrápený, nezáživný a hlavně bylo vidět, jak ho to ani moc nebavilo. On taky celý film za moc nestojí a ani ostatní kolegové se zrovna moc neukázali. Kupříkladu i Danny Trejo už má asi utrum a u českých diváků spíše zabodoval reklamou na Mountfield, než svým výkonem zde.

Je ovšem pravdou, že samotný začátek se mi docela zamlouval. Příchod monstra na scénu vypadal slibně, ale to bylo tak jediné, čím u mě tento film zabodoval. Jakmile se totiž scénář posune dál, nastává doba zmaru a diváckého utrpení. Několikrát jsem si musel promnout oči, jestli vidím dobře. Nastal čas nudy, kdy dialogy jednotlivých postav připomínali spíše sledování jakési telenovely, která je ochucená o laciný humor. Ten ovšem rozesmál snad jen samotné tvůrce, protože já nad tím jen marně kroutil hlavou. Jedna stupidita střídala druhou, atmosféra stagnovala na bodu mrazu a napětí aby člověk pohledal. 

Do toho všeho se nám tvůrci snaží namluvit, že zelená krev tvora kromě nesmrtelnosti nabízí svému nositeli rovněž i nadlidské schopnosti, jako je třeba škrcení na dálku, pohyb předmětů máchnutím ruky atd… Jenomže nic z toho nedokázali pořádně využít o obohacení děje a divák se tak musí spokojit jen s několika světlejšími okamžiky, kterých ovšem bylo jako máku. Dát do tohoto filmu 99kč je opravdu velmi špatnou investicí, kterou raději snažte využít na lepší věci. Přijde mi, že od té doby co se zdražili DVDčka, tak šla dolů i kvalita jednotlivých kousků. 

Celou tu dobu jsem doufal, že se na scéně opět objeví stvůra zezačátku a celé se to přece jenom zlepší. K jejímu návratu skutečně došlo, ale kromě dalšího natahování děje, to moc platné nebylo. Maska byla sice zajímavá, ale ani zde tohoto tvůrci nedokázali plně využít a finální souboj dle mého názoru zbytečně moc rychle uspíšili. Tohle je ovšem nešvár všech céčkových snímků, které nemají dost peněz na pořádné efekty. 

Hodnocení:
10%

Žádné komentáře:

Okomentovat