0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 1. 2012

Quiet Darkness, The (2006)

Pojďme sledovat posledních deset minut života atraktivní Susan.
Pohodlně se usaďte a pojďte sledovat tento amatérský krátkometrážní snímek, ve kterém budeme odpočítávat poslední minuty života atraktivní dívky Susan. Díky webkameře můžeme slyšet její podivný příběh, ve kterém nám popisuje události, jenž se dějí kolem ní. Má pocit, že ji někdo nebo něco sleduje a usiluje o její život. Její pokoj se stále více ponořuje do tmy a dívka s hrůzou očekává svůj konec, který přijde velmi brzy. Je slabá a nedokáže před tou skrytou hrůzou utéct.


Režie: Marc Buhmann
Rok výroby: 2006
Délka: 10 min
Země: USA

Hrají:
Alissa Bailey ... (Susan Lohan)

Autorem tohoto díla je Marc Buhmann, který se specializuje na tyto kratičké snímky. Natočil jich už několik a s obrovským překvapením si u diváků získal i trochu větší ohlas. Jeho díla sice nejsou nic světoborného, ale on v nich dokáže diváka na deset minut skutečně zabavit tak, že se moc nudit nebude. Žádný jeho snímek není sice bomba, ale určitě stojí za pozornost. Divák se dá přece ,,vyděsit‘‘ i s minimálním rozpočtem, jedním nebo dvěma herci a vlastní kamerou. Slova a ponurá atmosféra zmůžou mnohdy více, než nejmodernější efekty. Kromě jiného natočil i několik normálních hororových filmů.

Hlavní a jedinou roli obsadila Alissa Bailey, která není jen obyčejnou amatérskou herečkou. Na svém kontě už má i několik normálních filmů. Objevila se například v hororu Dead in the Water (2006), který režíroval rovněž Buhmann, nebo komedii Sketch (2007).

Atmosféra filmu se odvíjí se změnou psychicky hlavní hrdinky. Ze začátku jen v klidu posloucháme její story, ale jakmile začne v pokoji blikat světlo a ona propadne strachu z nicoty, začne konečně působit i psychický nátlak na vaše mozkové závity. Když už se konečně objeví i trocha té krve je skoro konec. Potom už jen závěrečné zakřičení, zamáváme a šup do tmy.

Hodnocení:
Za tak krátkou dobu jsem si nestačil tento snímek pořádně vychutnat, ale rozhodně nelituji, že jsem se na něj podíval. I když by něco podobného dokázalo natočit i několik z nás musím říct, že jsem se zas až tak nenudil. Celkem nerad hodnotím krátkometrážní filmy a tak zůstanu u zlatého středu a dám 50%. Vy mě určitě zase vyvedete z omylu.

Žádné komentáře:

Okomentovat