0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

13. 1. 2012

See the Dead (2008)

Neužívejte žádná antidepresiva! Nebo se vám může stát, že prospíte okamžik, kdy se ze všech sousedů stanou zombie a vy na ně zůstanete sami.
Od tragické synovy smrti trpí Sarah těžkou depresí, kterou tlumí silnými antidepresivy. Jednoho dne se probudí se zvláštním pocitem úzkosti a předtuchou, že je ve vzduchu cítit něco divného. Když vyjde z domu na ulici uvidí, že se stalo něco nepochopitelného. Obloha zčervenala a něco se stalo z ostatními lidmi ve městě. Všichni se totiž proměnili v hladové zombie a jejich nejbližším zdrojem potravy se má stát právě nebohá Sarah. Ta se nehodlá jen tak vzdát bez boje, ozbrojí se a vyrazí na nerovný souboj. Jenže je skutečně všechno tak, jak se na první pohled zdá?

Režie: Robert W. Filion
Rok výroby: 2008
Délka: 15 min
Země: USA

Hrají:
Vanelle ... (Sarah)
Dylan James ... (Jason)
J.J. Gentry ... (Roger)
Mahri Shelton ... (Barbara)
Robert Newman ... ( Beaumont)
... a další

Tento krátkometrážní snímek z dílny studia Image Impact Group nestojí na žádném originálním scénáři, ale jde jen o další postapokalypsu, kdy se všichni lidé nakazí, nebo promění v zombie a hrstka jedinců ( zde jen Sarah) si musí prostřílet cestu k záchraně života. Navíc jde vidět, že tvůrci měli docela slušný kapitál, protože úroveň většiny efektů není zas až tak hrozná.

Hlavní doménou jsou kvalitní masky nemrtvých jejichž různorodost a pestrost nabídne divákovi možnost porovnání s některými zvučnými zombie filmy, kterým zdatně konkurují. Navíc nejde o žádné latexové náhražky, ale poctivou práci jenž jistě každý ocení. Trochu horší je už chování a pochyb zombie, kterým chybí akčnost a alespoň malý náznak toho, že by opravdu stáli o čerstvé maso. Protože ať se na mě páni tvůrci nezlobí, ale když nemrtvý chytne někoho za ruku a hned ho zase pustí aniž by se chtěl zakousnout, nebo rozsápat oběť je něco špatně. Stejně jako fakt, že hlavní hrdinka mezi nimi skotačí, jako by to byly jen cvičné kužely. A to se raději nechci moc rozepisovat o neomezeném počtu střeliva.

Dalším zajímavým faktorem bylo zkreslení obrazu kamery, kdy červené záběry střídaly ty normální. Tenhle trik se mi docela líbil, ale při bližším pohledu na záběry města ( ulice ) je jasně vidět, že se jedná nejspíš o nějaký shot z počítačové hry. Mě osobně to tak připadalo. Co se atmosféry snímku týká, tak tady jsem navážkách. Jelikož mi přišlo, že snímek se snaží hodně zapůsobit na diváka svým dramatickým pojetím a zombie jsou jen doplňky k pobavení publika, hlavně tedy když se jim rozprskne hlava. Samotný závěr mě docela dostal, protože jsem očekával úplně jiné rozuzlení a musím se přiznat, že mě skutečně nachytali na švestkách.

Snímek See the Dead je takovým průměrem ve svém žánru, ale určitě stojí za vaší pozornost. Když už vás nezaujme svým dějem, tak si určitě vychutnáte pohled na samotné nemrtvé. To už stojí za obětování patnácti minut.

Hodnocení:
60%

Pokud jste zaregistrovaní na imdb, můžete si snímek prohlídnout tam.

Žádné komentáře:

Okomentovat