0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

18. 1. 2012

Sorority Row (2009)

Jsou mladé, manipulativní a hlavně sexy. Ani to je však nedokáže ochránit před jejich minulostí, za kterou teď musí zaplatit svým životem!
Jessica, Cassidy, Ellie, Claire a Chugs jsou nejlepší kamarádky, které ovládají dívčí spolek Theta Pi. Blíží se však konec posledního ročníku a dívky neustále trápí výčitky svědomí, které zapříčinila tragická smrt jejich kamarádky Megan před osmi měsíci. Tehdy se zvrtl jejich špatný vtip, jímž chtěli potrestat Meganina nevěrného kluka a ten se změnil v obrovskou tragédii. Děvčata však dostala strach a tělo své kamarádky ukryla na opuštěném místě. Slíbily si, že budou navždy mlčet, jenže jak se ukázalo někdo je musel viděl. Někdo zná jejich tajemství a chce se dívkám krvavě pomstít. Brzy je jim v patách záhadný vrah, který se nezastaví dřív, než bude všech pět dívek mrtvých.

Český název: Spolek nemilosrdných
Režie: Stewart Hendler
Rok výroby: 2009
Délka: 101 min
Země: USA

Hrají:
Briana Evigan ... (Cassidy Tappan)
Leah Pipes ... (Jessica Pierson)
Rumer Willis ... (Ellie Morris)
Jamie Chung ... (Claire)
Margo Harshman ... (Chugs)
Julian Morris ... (Andy)
... a další

Tento snímek je remakem klasického hororového filmu The House on Sorority Row z roku 1983. Na svědomí jej má začínající režisér Stewart Hendler, který se hororovým fanouškům představil poprvé již v roce 2007 filmem Whisper. Tentokrát se však rozhodl nechat na pokoji satanovy služebníky a vzal si do hledáčku skupinu pěkných dívek, které si rády dopřávají sexuálních radovánek, alkoholových mejdanů a ovládání jiných lidí. Jenže ani jejich krása je nezachrání před náručí smrti, protože za své hříchy se musí platit. Vše začalo nevinným žertíkem, kterým chtěli dát zavyučenou nevěrnému mladíkovy, ale následně se z toho stala jejich nejhorší noční můra. Jak už to tak u podobných teenagerských slasherů bývá, rozhodnou se zbavit těla, aby zachránili svou rozvíjející se kariéru a nešli do vězení. Jenže podobně jako v Tajemství loňského léta i zde po nějakém čase dostanou podivné vzkazy, ve kterých jim někdo oznámí, že ví co milá děvčata udělala.

Již několikrát viděný scénář, ale pořád pěkně lákavé zboží. Hlavně pak v případě, že se potencionálními oběťmi mají stát docela pěkné holky, které bez make upu nedají ani ránu, jejich dekolty jsou nabité k prasknutí a hlavně jsou věčně nadržené. Bez tohohle si už pomalu ani nedokážu většinu amerických filmů představit. Atmosféra filmu zde nemá žádné výrazně děsivé tempo, při kterém se vám budou svírat půlky, protože mezi jednotlivými vraždami je děj vždycky vyplněn, nějakou tou humornější částí. No humornější jak pro koho.



Nic méně je potřeba říct, že tvůrcům se místy skutečně podařilo natočit něco, na co se rozhodně dívat dá. Především pak mluvím o scénách, při kterých to někdo odnese. Ani zde však nebudou umírat pouze hlavní hrdinky, ale i několik vedlejších postav, které se dostanou záhadnému vrahovi v kápi do rány. A že to byli místy opravdu pěkné mordy. Krev bude stříkat na všechny strany, příznivci automobilů si také přijdou na své a především jednotlivé vraždy jsou docela pestré a místy i velice nápadité. Bohužel opravdu nezapomenutelných scén je zde poskrovnu a místy je děj zbytečně moc natahován. Tím pádem se divák začne často i nudit, což je špatně.


Přiznám se však, že závěr mě docela zklamal. Očekával jsem pořádné rozuzlení a odhalení skutečného vraha ( to druhé je nám dopřáno), ale tak nějak jsem nepobral důvod proč to ten dotyčný/á vlastně dělal. Přesto všechno bych tenhle kousek označil jako takovou podvečerní oddychovku, při které se sice místy budete nudit, ale podívat se na to dá rozhodně víckrát než jednou. Mimo jiné zde máte šanci vidět i dceru Bruce Willise Rumer v akci, ale svému tátovi se rovnat zatím nemůže.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat