0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 1. 2012

Rise: Blood Hunter (2007)

Lucy Liu se rozhodla pomstít svou smrt.
Sadie pracuje jako reportérka. Právě pracuje na novém článku, který se týká nějakého tajemného kultu. Jednoho dne je však dívka, se kterou dělala na toto téma rozhovor, nalezena mrtvá a navíc zmizel její kolega, který se rozhodl pustit do pátrání na vlastní pěst. Sadie se ho vydává hledat, ale je unesena do honosného sídla, vyslýchána a následně usmrcena. Jaké je její zděšení, když se probudí nahá v pitevně a nevidí svůj odraz v zrcadle. Zvláštní také je, že má neodolatelnou chuť po lidské krvi. Začínají se jí vybavovat poslední vzpomínky a ona si uvědomí, že se nedobrovolně stala upírem. Zlomové se pro ní stává setkání ze záhadným alchymistou Arturem, který se stane jejím učitelem a rádcem. Sadie se chce pomstít ,,lidem‘‘, kteří z ní udělali to, co je. Vybavená kuší a stříbrnými šipkami se vydává na svou cestu pomsty. Není ovšem jediná, kdo se chce pomstít. Dalším v řadě je policista Rawlins, kterému Bishop a jeho krvelačná banda zabili dceru.


Český název: Oběť: Lovec krve
Režie: Sebastian Gutierrez
Rok výroby: 2007
Délka: 94 min
Země: USA

Hrají:
Lucy Liu ... (Sadie Blake)
James D'Arcy ... (Bishop)
Michael Chiklis ... (Clyde Rawlins)
Mako ... (Poe)
Allan Rich ... (Harrison)
... a další

Režisér Gutierrez si řekl, že filmů s upíří tématikou není nikdy dost a tak se rozhodl natočit tuto obdobu legendárního Bladea. Tento režisér zcela jistě nepatří mezi známé režiséry a na svém kontě má jen několik filmů. Mezi jeho další díla patří: Judas Kiss, Mermaid Chronicles Part 1: She Creature ( film o zákeřných mořských pannách, který jsem měl tu čest vidět a dokonce ho i na VHS vlastním, ale jde jen o další podprůměrný film). Bohužel žádný jeho film žádnou velkou díru do světa neudělal. Hledat důvod proč se tak stalo asi není potřeba moc dlouho hledat. Základem je laciný scénář, který ač má občas zajímavý děj, tak na filmové plátno je přenesen v dost ubohém vzhledu. Tento film je sice svým způsobem dobrý, ale mé očekávání v žádném případě nesplnil.

Jak už jsme měli možnost vidět v některých podobných filmem, tak úvodní scéna začíná v domě, ve kterém se údajně vyskytuje párty, která ovšem slouží jen jako zástěrka pro nakrmení hladových upírů. Tady jsem se dočkal jen slabého odvaru, kdy dvojice upírů trhá nebohou dívku a kromě skvrny na košili a zakrvácených úst jsem toho zas až tolik neviděl. Zlepšení se dostaví při nástupu Lucy Liu na scénu. Scéna v márnici jistě potěší hlavně mužskou část diváků. Bojových scén tady k vidění moc není. Nejvíc se mi líbila asi scéna se sluhou, která určitě stojí za zmínku. Režisér vsadil na krátké scény, v nichž hlavní hrdinka přijde, prohodí pár vět, vystřelí a odejde. Většina scén netrvá víc jak dvě minuty. Na režisérovu obranu však musím podotknout, že se hodně snažil při seznamování diváků z různými místy, ve kterých se děj odehrává. Tím myslím, že okolí bylo propracováno solidně, ale bohužel děj, který se v něm odehrával, je velice slabý. Ve filmu máme možnost slyšet i nějaké prvky z černého humoru, kterým se nás producenti snažili uchlácholit.

Film je rozdělený do několika etap, v nichž máme možnost sledovat postupné chování a propojování postav. Máme tady holohlavého policistu, který se nemůže smířit se ztrátou dcery a myslí jen na pomstu. Občas se mu zdají velice zvláštní sny, které jsou zpracovány tak, aby trochu zmátly diváky. Bohužel po chvíli si na to zvyknete a už vás nic nepřekvapí. Sice si hraje na tvrďáka, ale ve své podstatě je správný a čestný týpek. Následují útrapy Sadie, která se nedobrovolně změnila a nyní se seznamuje se svou novou identitou. Sice se snaží udržet svoje chutě na uzdě, ale moc jí to nejde. O tom by mohlo pár lidí vyprávět. V její cestě za pomstou jí nemůže skoro nic zastavit. No a pak tady máme skupinku upírů, kteří jí to udělali. Většina z nich jsou jen malé rybky a ve filmu se moc neohřejí. Mají velké potěšení v lovu svých obětí. Neuspokojují totiž jen chuť po krvi, ale také své sexuální touhy. Následný masakr je vyvrcholením jejich zvrácené mysli.

Speciálních efektů je ve filmu dost, ale většina z nich je velice průměrná. Nedočkáme se zde žádného kouře, když zasáhnou upíra, ani nějaké přeměny. Většinou jen vidíme usměvavé tváře, které své oběti zabijí velice upraveným křížem a následné vycucávání obětí. Krve zde najdeme opravdu hodně, ale mnohdy je její množství úplně nereálné a tmavé skvrny na oblečení vypadají jako skvrny od kečupu. Najdeme zde i několik lechtivějších scén, které jsou určené především pro muže. Fanoušky Lucy Liu jistě potěší, že ani tato herečka nezůstala zahalená. Hodně se mi ve filmu líbila hudba. Právě ona patří mezi nejlepší prvky, které nám byly nabídnuty. Jde především o taneční muziku, jejíž žánr neumím pořádně rozeznat, protože tento druh muziky příliš nevyhledávám. Nicméně se mi i tak líbila. Kamera a kvalita záběrů je překvapivě na velice dobré úrovni. Některé scény byly hodně dobře natočené a příjemně se na ně dívalo.

V hlavní roli se objevila Lucy Liu, herečka, kterou není potřeba asi moc představovat. Její herecké kvality nebudu v žádném případě snižovat, protože podle mě patřila k tomu nejlepšímu, co jsme měli možnost vidět. Zahrála si ve filmech: Charlie’s Angels, Kill Bill, Domino, Lucky Number Slevin, Cypher.

Chladnokrevného Bishopa si zahrál pro mě neznámý herec James D’Arcy. Natočil již několik desítek filmů, ale já jsem ho viděl pouze v Exorcist: The Beginning.

Pro mě osobně nejznámějším mužským hercem je Mako. Tento japonec si zahrál v několika desítkách filmů, jako příklad uvedu tyto: Memoirs of a Geisha, Robocop 3, Highlander 3, Chinmoku.

Tento film má jistě nějakou hlubší myšlenku, kterou jsem bohužel ale asi nepochopil. Filmy s upíří tématikou moc v oblibě nemám a na mém hodnocení se nejspíš promítne, nejvíc to, že jsem si nedávno pouštěl film Blade. Vím, že srovnávat tyto dva filmy je hodně nemístné, ale na obalu dvd stojí ,,Blade v ženském podání‘‘. Pro mě však tento film není nic víc než průměrem. Určitě se vněm najdou světlé okamžiky, ale hodně často jsem se nudil. Krvavé scény mě moc nebraly a upírům jsem nevěřil ani tu krev mezi zuby. Každopádně mě potěšila Lucy, jak svým výkonem, tak i některými scénami (tím nemyslím jen ty lechtivější).

Hodnocení:
Za hudbu, Lucy a mihnutí Marilyna Mansona dávám 50%.

Žádné komentáře:

Okomentovat