0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

13. 1. 2012

Second Name (2002)

Vzdycky neplatí, že být prvorozený se vyplácí. Hlavně pokud vaši rodiče patří do tajemné sekty.
Daniella má 26. narozeniny. Bohužel místo oslav se dozvídá, že se její otec zastřelil ve svém autě. Další velká rána v jejím životě. Otec zemřel, matka je v blázinci a navíc má zdravotní problémy, které se snaží vyléčit u svého gynekologa, kde chodí na podivné léčby.

Český název: Druhé jméno patří prokletým
Režie: Paco Plaza
Rok výroby: 2002
Délka: 93 min
Země: Španělsko
Alternativní název: Segundo nombre, El

Hrají:
Erica Prior ... ( Daniella)
Denis Rafter ... ( Simon Hastings)
Craig Stevenson ... ( Toby Harris)
Toby Harper ... ( Dr. Grant)
John O'Toole ... ( Father Elias)
...a další

Brzy se seznámí ze zvláštním mužem jménem Harris, který jí tvrdí, že je její pravý otec. Daniele se začne zajímat o svou minulost a tím roztočí podivný koloběh událostí a čím blíže je skutečné pravdě tím to pro ní znamená větší hrozbu. Když zmizí ze hřbitova tělo jejího otce a ona se dozví o sektě zvané Abrahamisté a zvláštních rituálech, které pořádají, je její život ve vážném ohrožení. Dokáže odhalit pravdu o své minulosti a postavit se sektě nebo zemře tak, jak je psáno v jejím osudu? A jsou všichni její blízcí tím za koho se vydávají? Sledujte tento psychologický thriller a odhalíte skutečnou pravdu.

Režisér Paco Plaza nám nabídl trochu odlišný film než jsme u něho zvyklí (REC, Romasanta: Hon na vlkodlaka). Tentokrát nás vtáhl do děje s náboženským podtextem, kdy se nám snaží přiblížit sektu tzv. Abrahámistů, kteří skutečně existovali (snad i existují) a jejich rituálů, kdy jsou usmrceni jejich prvorození potomci. Jména dostávali po svatých lidech a pro ně to znamenalo velkou poctu zabít své potomky.

Film má slabší, nezajímavý rozjezd, který se trochu pohne až zhruba v půlce filmu. Ze začátku jsem si říkal, co to zase bude za hrůzu, ale postupem času mě to zaujalo. Konec už byl ve svižném tempu a i když mě konečný závěr opět trochu zklamal, rozhodně film nezatracuji. Patří sice do slabšího průměru a určitě nebude patřit mezi mé top filmy, ale určitě stojí za pozornost.

Kamera si vedla obstojně a je vidět, že se režisér Plaza obklopuje schopnými lidmi. Hudební vložku obstaral Mikel Salas, který se podílel na hudbě také ve filmu Romasanta: Hon na vlkodlaka.

Herecké obsazení je pro mě až na pár jedinců velkou neznámou. Jejich výkony patřily do kategorie průměrných, takže se vlastně ztotožnily s celým filmem. Jediní dva herci, které znám více, jsou Trae Houlihan (Génesis) a Craig Stevenson (Goyovy přízraky a Darkness).


Hodnocení:
Jedná se o průměrný psychologický thriller ve kterém figuruje tajná sekta a její zvrhlý rituál. Sice to není nic co bychom už neznali, ale určitě si jisté zalíbení najdete. Hlavně hudba bude zřejmě prvek, který by ve vás mohl zanechat nějakou stopu. Osobně bych tomu dal tak 50%.

Žádné komentáře:

Okomentovat