0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

14. 1. 2012

Seven Mummies (2006)

Mám pro vás dobrou zprávu: první a poslední pivo a jídlo je zdarma. Nejlepší bude, když přijdete po půlnoci. Ať se pak najíme i my!
V arizónské poušti se nabourá transport s vězni. Ti se dostanou na svobodu a zamíří k Mexickým hranicím. Jako rukojmí si s sebou vezmou policistku Lacy, kvůli které se několikrát během cesty pohádají, ale naštěstí je jejich vůdce Rock vždycky uklidní. Šestice vězňů a jejich rukojmí dorazí ke srubu starého Apache, který jim začne vyprávět o starém španělském pokladu, který je ukrytý někde uprostřed pouště v malém městečku. Lačnost po bohatství změní jejich plány a tak změní svůj cíl. Jakou chybu udělali, zjistí příliš pozdě. Přes den v městečku žijí poklidní obyvatelé, kteří se s příchodem noci změní v krvelačné bestie. Nastane boj o přežití a vězni rázem změní své priority a to ještě netuší, kdo je doopravdy místní šerif Drake a praví strážci pokladu.

Český název: Mumie / Sedm mumií
Režie: Nick Quested
Rok výroby: 2006
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Billy Wirth ... (Travis)
Cerina Vincent ... (Lacy)
Matt Schulze ... (Rock)
Billy Drago ... (Drake)
Danny Trejo ... (Apache)
... a další

Není možné si nevšimnout velké podoby s filmem From Dusk Till Dawn, který se zcela jistě stal inspirací pro začínajícího režiséra Nicka Questeda. Bohužel tyto snímky se nedají jinak v ničem jiném srovnat, protože zde máme šanci vidět jen chaotické scény, špatné herecké výkony či otřesnou kvalitu obrazu. A proč?

Jako první bych se pustil do hodnocení kamery, která povětšinou byla špatně postavená a sluneční svit či špatné podsvícení fungovaly jako rušiče, takže nebylo hodně často pořádně nic vidět, jen rozmazané postavy. Připadalo mi, že většina štábu se skládala z naprostých amatérů. Hudební prvek se skládal z několika slušných skladeb, ale většina byla hodně špatná a vůbec se nehodila k právě probíhajícímu ději. Dalším velkým mínusem je laciný scénář, který je prošpikován spoustou chyb a naprosto nelogických a zdržovacích scén. Film sám osobě není moc dlouhý, ale skoro nic se tam neděje. Pouze přehlídka sprostých slov a nucených trapných hlášek. Jediná lepší scénka se odehrává v hostinci, kdy se uskuteční proměna obyvatel a vypukne menší bitka. Jenže oproti jiným podobně laděným filmům, kde nastane obrovský masakr- tak zde se trošku zastřílí a ukousne jazyk a ucho (dost málo na to, že tam bylo 5 vězňů a asi 60 upírů). Navíc se upíři dali zabít jen obyčejnými kulkami. Nejsměšnější bylo oblečení obyvatelstva: převážná většina měla docela pěkné westernové kostýmy, ženské korzety k prasknutí, ale když jste se jim podívali na boty, tak jste měli možnost vidět nejnovější přehlídku tenisek a kožených bot. Mimoto ve dvou scénách jsou v odrazu zrcadel vidět i členové štábu.

Ve většině filmu jen postavy přebíhají z jedné budovy do druhé, navíc se všechno odehrává ve tmě a není nic pořádně vidět. Trochu větším zpestřením je useknutá hlava (jinak zhola nic). No a úplně největší bomba byla poslední větší bitka se zombie mnichy. Scénáristé si řekli, že trocha karate neuškodí, a tak se naši hrdinové trošku dokopali a pak zombie oběsili na provaze. Vskutku originální smrt. Při poslední scéně, kdy se rozprskne na slunci jezdec na koni, jsem se musel hodně smát, protože na začátku mu to vůbec nevadilo a najednou šup a je po něm. Asi chtěli Dragovu postavu potrestat za otřesné hlášky blbé kecy, které zněli celým filmem. On sám osobě není nikterak vynikající herec a když navíc hraje ještě dementní postavu, tak kvalita celého filmu musí jít zaručeně dolů. Další v řadě je náš nový maskot sekaček na trávu Danny Trejo. Předvedl nejhorší výkon, jaký jsem od něho kdy viděl. O jeho otřesném smíchu se mi bude ještě dlouho zdát. Docela jsem byl překvapený, když jsem zde uviděl hrát Matta Schulze (Rock), kterého jsem měl možnost vidět ve filmu Blade 2. Na rozptýlení zde byla herečka Cerina Vincent, která se ve většině filmů odhalí (Cabin Fever), ale tady nám nedopřála ani to. Nic méně v té sešlosti hnusných chlápků a silikonových hnusů zářila alespoň svým vzhledem, když už její výkon patřil taky mezi odpad.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=P8_thunD69o

-tímto trailerem se nenechte nachytat- je asi tím nejlepším co ve filmu můžete vidět.

Hodnocení:
Slabá napodobenina několika známých filmů, špatné herecké výkony, kamera, nehodící se hudba, masky– no prostě všechno. Jestliže máte rádi filmy o mumiích a upírech, tak se raději podívejte někde jinde. 10% za ty silikonové krásky a 10% za useknutou hlavu.

Žádné komentáře:

Okomentovat