0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 1. 2012

Sssssss (1973)

Král Kobra právě přichází.
Doktor Stoner je podivín, který provádí odvážné až zvrhlé experimenty. Je herpetolog a jeho miláčky jsou hadi. Těch má ve svém domě několik desítek, od těch nejedovatých až po smrtelně jedovatou mambu či kobru. Nedávno mu byl doporučený student David, který u něj začne pracovat jako pomocník. Doktor mu píchne injekci ve které je údajně protijed. David však netuší, jaké plány s ním má doktor, nic nenamítá proti dalším injekcím a vesele mu pomáhá při odběrech jedu či krmení hadů. Postupem času se však na něm začínají projevovat ďábelské účinky tohoto experimentu, který pro něj může mít nedozírné následky.

Režie: Bernard L. Kowalski
Rok výroby: 1973
Délka: 99 min
Země: USA

Hrají:
Strother Martin ... (Dr. Carl Stoner)
Dirk Benedict ... (David Blake)
Heather Menzies ... (Kristina Stoner)
Richard B. Shull ... (Dr. Ken Daniels)
Jack Ging ... (Sheriff Dale Hardison)
...a další

Tento snímek má své vlastní kouzlo a já můžu s klidem říct, že i když jde jen o průměrné dílo, tak se u něj nudit jistě nebude (maximálně trošku). Texaský režisér Kowalski přišel s neobvyklým nápadem změnit člověka v hada a tak dal průchod svým myšlenkám a zplodil tohle dílo. Tento režisér natočil několik dalších filmů, mezi které patří například Attack of the Giant Leeches, Krakatoa- East of Java, Black Noon nebo filmy s legendárním detektivem Columbem. Spolupracoval na seriálech Mission: Impossible, Magnum, Knight Rider, Jake and the Fatman.

Nejprve dostaneme takovou malou přednášku o hadech a máme možnost vidět, jak se takové mambě černé odebírá jed a následné krmení hadičkou je velice zajímavé. Nejzajímavější v celém filmu jsou však jiní dva hadi. Kobra královská, kterou doktor Stoner využívá k pobavení publika a šance si trošku přivydělat a potom nádherného ochočeného hroznýše. K tomu se chová s velkou láskou a občas mu dopřeje i malou dávku alkoholu. Jeho největší zálibou jsou ovšem jeho zvrhlé experimenty, kdy chce vytvořit z člověka krále kober. Vyvinul látku, která to dokáže a je potřeba jen najít nevědomé pokusné morče, kterým se stává David. Ten kromě doktora obdivuje i jeho dceru Kristinu, která ho nesmírně přitahuje a tak máme možnost i mimo jiné šanci vidět v tomto filmu kousek romantiky.

Samotná proměna se mi ze začátku líbila, ale jak plynul čas a blížila se konečná fáze, byl jsem lehce znechucen. Myslím si, že se jim to moc nepovedlo. O tom, že se hadi dají použít i jinak, než jen na odebírání jedů, nás doktor několikrát přesvědčí. Za doprovodu zajímavé hudby, která byla trochu divná (ale neříkám špatná) musím říct, že jsem se za celou dobu ani trochu nenudil. Dokonce mě překvapila i kvalita obrazu, která byla oproti jiným DVD z produkce Řitka video tentokrát dosti slušná.

I samotné herecké výkony byly v mezích přijatelnosti a nemůžu říct, že by některý z hlavních aktérů byl něčím horší než ostatní. Strother Martin je zřejmě nejznámějším a zároveň i nejzkušenějším hercem. Vidět jste ho mohli ve filmech A Star Is Born, Attack!, The Horse Soldiers, The Champ. Pokusné morče Davida si zahrál Dirk Benedikt (Body Slam, Demon Keeper, Alaska).

Nevím jestli se budete u tohoto filmu třást hrůzou a strachem, ale můžu říct, že já jsem se u něho nenudil. Pokud jste příznivci hadích hororů, tak by jste si tento zajímavý film neměli nechat ujít.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat