0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

14. 4. 2019

Jeepers Creepers 3 (2017)


Dodávka plná mrtvol a důmyslných pastí je jen předzvěstí, že ON ještě neskončil…


Policie pod vedením seržanta Davise Tubbse najde opuštěnou dodávku plnou ostatků lidských těl. Po děsivém tvorovi, který rozpoutal krvavý masakr na policejní stanici a odnesl mladého Darryho však ani stopy. Jeho sestra Trish jen zázrakem přežila a stáhla se do ústraní, nicméně je jasné, že jeho řádění ještě neskončilo. O tom je přesvědčen šerif Tashtego, který na místo přijíždí o chvíli později i se svým speciálním týmem, složeným z dobrovolníků. Je rozhodnutý tvora chytit a zabít dřív, než uplyne oněch 23 dní, během kterých si shání potravu a následně ulehne ke spánku. Bylo by však dobré najít jeho slabinu a poodhalit něco z jeho minulosti, jenomže tomu se ON samozřejmě pokusí zabránit. Což samozřejmě znamená smůlu a fůru trablů pro místní farmářskou komunitu a zvláště pak mladou dívku Addison…



Režie: Victor Salva

Rok výroby: 2017
Délka: 100 min
Země: USA

Hrají:
Gabrielle Haugh...(Addison Brandon)
Chester Rushing...(Buddy Hooks)
Brandon Smith...(Davis Tubbs)
Stan Shaw...(šerif Dan Tashtego)
Jonathan Breck...(The Creeper)
Gina Philips...(Trish)
...a další


Fandové této série (mezi které se rozhodně nepočítám) si museli na další díl počkat opravdu úctyhodnou dobu (14 let). Mezitím se rojila řada spekulací a mylných fámů o tom, o čem bude tento díl pojednávat. Jednu dobu se nejvíc mluvilo o návratu hlavní hrdinky z jedničky, ale Salva nakonec přišel s jiným nápadem. Ovšem ne moc vydařeným, co si budeme nalhávat. Hodně lidí bylo nažhavených na další souboj Trish s téměř nezničitelným tvorem, ale muselo se spokojit s bandou vidláků, šerifem a rádoby drsnými pozůstalými, kterým ON zabil nějakého toho příbuzného.

Děj se tak odehrává krátce po skončení jedničky a před událostmi druhého dílu. Což by mi možná ani tolik nevadilo, jen kdyby to celé nepůsobilo tak špatným dojmem. O pořádnou atmosféru tu člověk pomalu nezavadí, dodávka střílející kopí z výfuku a s neprůstřelnými okny i karosérií (to už by rudl závistí i slavný Hasselhoff a Knight Rider) to už dost zavánělo trapností, i když se alespoň postarala o několik mrtvých navíc, no a náš zabiják už taky nepůsobil tak tajemně a děsivě jako v prvním díle. Navíc si nešlo nevšimnout, že ani speciální efekty nebyli žádný zázrak.

Věřím však, že se najdou tací, kterým se tahle podívaná bude líbit o hodně více nežli mě. Já nikdy nebyl žádným zarytým fandou Jeepers Creepers. Jednička si ode mě vysloužila průměr, dvojka podprůměr a trojka taky moc slavně nedopadla. Těšil jsem se hlavně na Ginu Philips (Trish), ta se na obrazovce objeví jen na kratičký okamžik v závěru a má být snad příslibem toho, že se ve čtverce už konečně objeví její dějová linka. Takže jsem si musel vystačit s poldou z jedničky (Brandon Smith) a jakžtakž pohlednou hrdinkou tohoto dílu Gabrielle Haugh. Zbytek tu byl jen do počtu a na zvýšení počtu mrtvých. Sakra proč alespoň neukázali, co viděl šerif, když se dotkl té ruky…

Jeepers Creepers 3 tak pro mnohé určitě bude znamenat trpké zklamání. Nelogických a suchých momentů tu byla celá řada. Na druhou stranu se tu objeví i pár pěkně krvavých scén a počet mrtvých byl rovněž slušný. Nicméně budu hodnotit stejně jako dvojku (nešlo si nevšimnout odkazu na školní autobus v závěru).

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat