0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 4. 2019

Leprechaun Returns (2018)


Uběhlo pětadvacet let od chvíle kdy Jennifer Aniston dokázala s ostatními porazit Leprechauna. Nezemřel však a nyní touží po odplatě na její dceři. A hlavně chce zpátky své zlato!


Po smrti své matky Tory se mladá Lila vrací do Severní Dakoty, kde její rodině patřil starý dům, u něhož se před pětadvaceti lety odehrály děsivé věci. Skupinka přátel tam tehdy dokázala zastavit zlého Leprechauna a jeho tělo zmizelo v nedaleké studni. Nyní se o nemovitost hodlá postarat několik děvčat ze spolku AU, které patří k tamní eko -vědecké škole. Lila se k nim připojí, je však varována lehce mentálně narušeným Ozziem, který před léty pomáhal její matce a ostatním porazit ZLO. A jak se záhy ukáže, ne nadarmo. Leprechaun se totiž vrací zpátky na scénu, aby získal zpět své zlato, no a při té příležitosti se neštítí odstranit každého, kdo se mu postaví do cesty…



Režie: Steven Kostanski

Rok výroby: 2018
Délka: 86 / 92 min
Země: USA

Hrají:
Taylor Spreitler...(Lila)
Pepi Sonuga...(Katie)
Sai Bennett...(Rose)
Linden Porco...(Leprechaun)
Mark Holton...(Ozzie)
...a další


Skutečně už uběhlo dlouhých pětadvacet let od chvíle, kdy se mladičká Jennifer Aniston musela společně s několika novými přáteli postavit škodolibému irskému skřítkovi. Což se ukázalo býti vhodným okamžikem k tomu, aby bylo natočeno další pokračování této série. Nebo lépe řečeno pokračování původního Leprechauna. Jak totiž tvůrci dopředu avizovali, na ostatní díly nehodlali brát vůbec zřetel a tak je prostě ignorovali. Fandové této série se tak museli smířit nejen s touto zprávou, ale i faktem že se v hlavní roli neobjeví jejich milovaný představitel Leprechauna Warwick Davis.

Toho zde nahradil Linden Porco, ale ani on si nevedl zas až tak špatně. Skřet v jeho podání rovněž rozpoutal pěkně krvavá jatka (mrtvých tu byla spousta, některé vraždy stály skutečně za to a ani gore scény nebyly vůbec špatné). Navíc samozřejmě nesměly chybět ani „humorné“ scény s nádechem černého /morbidního humoru. To vše bylo v naprostém pořádku a k této sérii to tak nějak patřilo. Problém u toho filmu vidím totiž úplně někde jinde.

Tím největším byl jeho scénář. Chvílemi neskutečně nudný, plný nelogických momentů i rozhodování některých postav – to je však neduh mnoha filmů a nejen co se vyvražďovaček týče. Jenomže zde mi nepřirostla k srdci téměř žádná postava. Máme tu čtveřici dívek, které se sice snaží vypadat chytře, ale ve skutečnosti bych za jejich vysoké IQ ruku do ohně nedal (navíc hlavní hrdinku hrála nejméně sympatická herečka). No a chudák Ozzie – jediný z původního filmu se tu zas moc dlouho neohřál.

Leprechaun Returns tak balancuje na hraně průměru a podprůměru. Je tu několik velice povedených situací, mrtvol a krve je tu taky dost, ale stejně tak i nelogických kopanců a nudných pasáží. Takže jsem dost na vážkách. Mám ale tak trochu slabost pro Sai Bennett a její bitka s pidi Leprechauny byla docela slušná. Takže nakonec se přikláním s přivřeným okem k tomu průměru.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat