0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

4. 1. 2012

Wolves of Wall Street (2002)

Práce v makléřské firmě Wolf Brothers má své výhody i nevýhody. Získáte nové schopnosti, které vám pomůžou v kariéře, ale zároveň i velkou chuť po čerstvém mase.
Ambiciózní Jeff Allen přijíždí do New Yorku, aby zde našel svou vysněnou práci. Chce se stát úspěšným makléřem na Wall Street, ale po několika neúspěšných konkurzech ztrácí naději a zamíří do baru. Zde se seznámí s pohlednou barmankou Annabell, která mu dá kontakt na firmu Wolf Brothers. Jde o celosvětově uznávanou makléřskou firmu, která zrovna pořádá výběrové řízení. Šéf firmy Dyson Keller si ho oblíbí a dá mu šanci. Jeff tak lehce zvítězí a stává se novým zaměstnancem firmy. Brzy mu stoupne sebevědomí a svou práci začne zvládat s přehledem. Jeho kolegové ho zasvětí do tajemství jejich úspěchu a Jeff tak zjistí, že za vším stojí jejich zvířecí instinkt. Rozhodli se totiž, že jim Jeff musí být stoprocentně oddaný a tak ho kousnou, aby se stal jedním z nich. Jenže Jeff nedokáže pořádně ovládat své nové schopnosti a tak je jen otázkou času, než ho někdo odhalí. Navíc před ním stojí rozhodující volba, buďto se zcela oddá své kariéře a firmě, nebo dá přednost lásce k Annabel. Své rozhodnutí však musí pořádně zvážit, protože by ho to mohlo stát život. Zrada se totiž trestá smrtí!

Český název: Vlci Wall Streetu
Režie: David DeCoteau
Rok výroby: 2002
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:William Gregory Lee ... (Jeff Allen)
Eric Roberts ... (Dyson Keller)
Jeff Branson ... (Tyler)
Michael Bergin ... (Vince)
Elisa Donovan ... (Annabella Morris)
... a další

Od té doby, co režisér David DeCoteau skončil u série Puppet Master, tak se ve světě hororového filmu jen hledá. Natočil sice několik desítek filmů, ale žádný z nich nezaznamenal větší úspěch. Většinou jde pouze o odpadní braky, které stály pár šupů a ve kterých se objevili podprůměrní herci. Mezi tento filmový paskvil patří například Ring of Darkness (2004) nebo Killer Bash (2005). Oba tyto filmy nedávno vydala DVD Edice, stejně jako tento. Základem pro každý dobrý film je slušný scénář, jenže toho se zde jaksi nedostalo. Děj je snadno předvídatelný a horor moc nepřipomíná. V první polovině filmu sledujeme Jeffovy začátky a ambice, které se bohužel nenaplnily. Poté se seznamujeme s pohlednou barmankou, která se velmi ochotně nechá svést, i když deset minut předtím mlela, jak je slušné děvče. Tato romantická pasáž trvá neskutečně dlouho a brzo začne nudit. Kam se ovšem poděla ta hororová podstata filmu? Na tu jednoduše jaksi scénáristé zapomněli. Jediné na co se zmohli byl falešný měsíc, vlčí vytí, stíny a lidský řev. Pokud jste čekali nějaké vlkodlaky, tak jste hodně naivní. Zde se totiž nedočkáte vůbec ničeho, jedině snad polonahých chlápků, kteří lízají ženským nohy a potom je zřejmě roztrhali na kusy. To už se však dělo mimo kameru, pouze za doprovodu ženských výkřiků.

Snad jediná věc, kterou musím pochválit, je hudební doprovod. Výběr skladeb se jim rozhodně povedl a já snad poprvé za celý film pocítil vůbec nějaké emoce. Speciální efekty zde rovněž nečekejte, protože se tady nevyskytlo nic, na co by je potřebovali. Tím je jasné, že nejvíc utrpěla celková atmosféra filmu, která absolutně nevzbuzovala hrůzu a tím pádem se hororovému žánru vzdalovala mílovými kroky. Kdyby tento film netrval 83 minut, ale byl zkrácený na takových patnáct, tak bych řekl, že se dívám na nějaký díl Věřte nevěřte. Což by u mě možná zvedlo o něco i celkové hodnocení. Poslední kapkou byl závěrečný souboj, při kterém jsem si připadal jako ve zlém snu.

Herecké výkony už jen potvrdili absolutní otřesnost celkové kvality filmu. I když se zde totiž objevilo několik známých tváří, tak za rámeček si jej nedá ani jedna z tak zvaných Hollywoodských hvězd. Nejznámějším hercem je bezesporu Eric Roberts, jenž často střídá kladné a záporné role v průměrných filmech. Bohužel se však zatím nenašla žádná role o které by se dalo říct, že byla jeho životní. Zahrál si ve filmech: Best of the Best (1989), The Ambulance (1990), The Specialist (1994), The Prophecy II (1998).

Tento film je pro hororového fandu absolutní ztrátou času. Hororových prvků se zde totiž vůbec nedočkáte. Film spíše připomíná takové romantické drama s dobrým koncem. Jde opět o jeden z těch vlkodlačích filmů, ve kterých se vlkodlak ovšem nikdy neobjeví.

Hodnocení:
Kdyby zde nebyla slušná muzika, pěkná herečka a Eric Roberts, tak bych tomu dal čistou nulu. Takhle tomu dám 10%.

Žádné komentáře:

Okomentovat