0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

4. 1. 2012

Witches Hammer, The (2006)

Geneticky upravená upírka musí najít vzácnou knihu dřív, než skrze ní vstoupí duše zatracených na náš svět.
Rebecca je milující matka a manželka. Jedné noci je přepadena záhadným cizincem, který jí kousne do krku a brzy poté umírá. Její tělo se dostane do rukou tajné vládní agentury Projekt 571, která jí znovu oživí a udělá z ní geneticky upravenou upírku. Chtějí po ní, aby pro ně pracovala (zabíjela druhé upíry a jiné nadpřirozené bytosti). Vycvičí ji v boji, střelbě z různých druhů zbraní. Jednoho dne je ale agentura přepadena a všichni zemřou. Rebecca je kontaktována druhou agenturou Projekt 572, která ji zadá úkol najít starou čarodějnickou knihu Kladivo na čarodějnice. Vydává se tak cestu společně s poločarodějem Edwardem za knihou, která je důležitá pro další osud naší země. Knihu totiž hledá i vůdce upírů Hugo, který z její pomocí chce na zemi přivést duše zatracených a ovládnout celý svět.

Český název: Čarodějky
Režie: James Eaves
Rok výroby: 2006
Délka: 91 min
Země: Velká Británie

Hrají:
Claudia Coulter ... (Rebecca)
Jonathan Sidgwick ... ( Edward)
Tom Dover ... ( Hugo)
Stephanie Beacham ... ( Madeline)
Magda Rodriguez ... ( Kitanya)
...a další

DVD edice nás opět nezklamala a na náš trh pustila další z řad velmi špatných filmů. I tentokrát nečekejte, žádný skvělý film, u kterého si budete hrůzou kousat nehty (leda tak nudou) nebo zavírat oči, protože by jste nemohli v noci spát.

Tento anglický snímek má na svědomí James Eaves (Sanitarium, Hellbreeder, Bane). Ani jeden z filmů jsem neměl možnost zatím vidět, ale po tomhle dílu ani nevím jestli ještě budu chtít. Film Čarodějky je špatný snad úplně ve všech ohledech. Samotný scénář mi přijde úplně uhozený a velmi zle natočený. Filmové triky jsou na úrovni amatérismu a chvilkami mi přišlo, že si je filmaři vypůjčili z jiného, podobně špatného filmu Way of the Vampire.

Akčních scén si tu užijete dost. Ovšem jak jinak je musíte brát z velkou rezervou. Za vše mluví scéna s kulometem, kdy upírka z metru střílí do připoutaného druha. Bojové scény jsou rovněž velmi ubohé a myslím si, že pouliční nebo hospodské rvačky jsou mnohdy záživnější.

Herecké výkony až na pár vyjímek potrhují kvalitu celého filmu. Přijde mi, jakoby režisér posbíral bandu lidí na ulici a řekl jim (mám trochu peněz, pojďme si natočit film). Musím, ale uznat, že některé scény a hlášky se celkem povedly a byly i vtipné. Stejně tak i pár postav (liliput a jeho přítelkyně). Musím, ale podotknout, že jsem moc nepochopil postavu čaroděje Edwarda, který mi nedal ani jednu možnost pochopit proč nebo čím si zaslouží říkat si čaroděj. Stejně tak zde najdete i upíry, kteří se bojí i světla baterky.

Snímek Čarodějky je pro mě velikým zklamáním a ztrátou času. Nechápu jak bylo možné, že jsem ho nemohl v našem okolí vůbec sehnat a narazil jsem na něj až v tom nejzapadlejším tabáku našeho města. Zřejmě si ho lidi spletli se stejnojmenným seriálem a až doma zjistili, co že si to koupili. Každopádně na něj asi nikdy nezapomenu.

Hodnocení:
10%

Žádné komentáře:

Okomentovat