0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

4. 1. 2012

Wild beasts - Belve feroci (1984)

Podívejte se na řádění divokých šelem a slonů.
V Německé Zoo ve Frankfurtu mají spousty krásných zvířat. Jednoho dne se ale stane menší nehoda, které si nikdo z personálu nevšimne. Do vodního systému, který slouží jako zdroj vody pro většinu zvířat, se dostane nebezpečná látka Fenol (která se používá k výrobě antiseptik, léků a v některých případech i drog). Zvířata vodu samozřejmě potřebují k přežití a tak jí vypijí. Jenže večer se s nimi začne dít něco podivného. Kočkovité šelmy začínají být agresivní a naráží zběsile do mříží. V celé Zoo, ale i mimo ni, se začínají zvířata chovat naprosto šíleně.

Český název: Divoká zvěř
Režie: Franco Prosperi
Rok výroby: 1984
Délka: 92 min
Země: Itálie

Hrají:
Lorraine De Selle ... ( Laura Schwarz)
John Aldrich ... ( Rupert Berner)
Ugo Bologna ... ( Inspector Nat Braun)
Louisa Lloyd ... ( Suzy Schwarz)
Stefania Pinna ... ( Carol)
...a další

Nejprve zaútočí krysy na milence v autě a po jejich řádění z nich moc nezbude. Potom si máme možnost prohlédnout i vlčáka, který zaútočí na svého slepého pána. V samotné Zoo se sloni rozhodli, že si udělají malý výlet a po rozboření zdí a brány se ocitají na svobodě. Jenže při svém útoku poškodí i sloupy elektrického napětí a Zoo je náhle bez proudu, všechny klece se otevřou a šelmy jsou volné. Veterinář Berner a policejní inspektor Braun se vydávají po stopách šílených zvířat, které začínají napadat bezbranné občany a krmí se lidským masem. Nikdo si nemůže být jistý tím, zpoza kterého rohu na něj vyskočí tygr, lev, leopard, lední medvěd nebo ho nerozšlápne slon.

Každý z nás snad někdy ve svém životě navštívil zoologickou zahradu. Je tam spousta různých exotických zvířat ze všech koutů světa. Za svoje peníze můžeme obdivovat nádheru těchto zvířat ať už za mřížemi klecí, volných výbězích nebo v akváriích. Dokonce v některých je možnost k vidění i jejich krmení. Dokud to jsou však jen kusy masa nebo zelenina a ovoce či zrní je to v pořádku, ale ve snímku Divoká zvěř nám ukázali, že i lidské maso může být pro zvířata pochoutka, a to už zas tak v pořádku není.

Franco Prosperi je v Itálii celkem známým režisérem. Jeho filmy vznikli především v 70. a 80 letech, ale žádný nezaznamenal velký divácký úspěch, a to i přesto, že na pár filmech spolupracoval s Mariem Bavou. Jediný, který svět zaujal byla rusko-italská komedie Neuvěřitelná dobrodružství Italů v Rusku.

Scénář pro tento film je určitě zajímavých nápadem a mohl dopadnout velkým úspěchem. Vždyť horror se zvířetem v hlavní roli je velkým lákadlem pro diváka a tady bylo velké množství různých zvířat a tím pádem i nepřeberné možnosti, které nedokázali filmaři využít. I když zde bylo spousty scén, kdy zvířata doslova trhala kusy masa – věrohodnost zničila figurína, která měla znázorňovat oběť a léta vzduchem jak kus hadru. Na druhou stranu musím říct, že se mi líbila honička geparda s autem nebo hyeny a prasata. To byly pěkné okamžiky, na které budu celkem rád vzpomínat.

Nejvíc mi vadil konec filmu, který byl naprosto odfláknutý a dost nelogický. Určitě jste si taky všimli té velké chyby ve scénáři. Co se týká hereckých výkonů, budu dost skeptický. Nehraje tam žádný známý herec a podle mě to byli vybraní komparsisté, kteří jen čekali na peníze a svůj výkon pěkně odflákli. Za vše mluví herečka v roli doktorky Laury. V celém filmu měla ten samý výraz a pomalu ani nehnula brvou. Ať měla romantické chvilky nebo jí šlo o život, tvářila se pěkně naštvaně a její dabing byl naprosto otřesný.

Tenhle film je z roku 1984 takže má u mě velké plus – to jsem se totiž narodil, ale není ničím jiným, než jen velmi průměrným snímkem té doby. Scénář je dobrý a kdyby na něm víc zamakali, mohlo jít o jeden z nejlepších filmů, jenže to se už nikdy nedozvíme.

Hodnocení:
Našlo se v něm pár scén, které se mi líbily a i díky nim dám 50%. Zřejmě je to moc, ale já mám rád filmy se zvířaty.

Žádné komentáře:

Okomentovat