0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

11. 1. 2012

Tyrannosaurus Azteca (2007)

Španělští dobyvatelé narazí při průzkumu Aztéckého území nejen na místní domorodce, ale i na Tyranosaura Rexe.
Rok 1518: Španělští vojáci pod vedením dobyvatele Cortese prozkoumávají odlehlé území poblíž Mexického zálivu. Při své cestě narazí na domorodý kmen Aztéků, vedený náčelníkem Matlalem. Aztékové je zajmou a chtějí obětovat svým bohům. Španělé je přesvědčí, ať je nechají na živu za cenu, že je osvobodí od zabijáckých příšer, kterým musí domorodci každý měsíc přinášet lidské oběti. Aztékové nechají v zajetí jen velitele Cortése a ostatní vojáky pouští na sebevražednou misi. Ti se pod vedením Riose vydávají do džungle, aby se postavili pradávným monstrům. Jejich protivníkem totiž není nikdo jiný než samotný Tyranosaurus Rex.

Český název: Tyranosaurus Rex
Režie: Brian Trenchard-Smith
Rok výroby: 2007
Délka: 90 min
Země: USA
Alternativní název: Aztec Rex

Hrají:
Marco Sanchez ... ( Rios)
Ian Ziering ... ( Cortes)
Dichen Lachman ... ( Ayacoatl)
Allen Gumapac ... ( Matlal)
Milan Tresnak ... ( Juarez)
...a další

Krev, vyvrhlá střeva a létající končetiny na sebe nenechají dlouho čekat a vy můžete být díky DVD Edici přitom. Tato společnost k nám pouští samé ,,filmové skvosty‘‘ a věřte, že v tomto případě tomu není jinak. Tento film ve své podstatě není zařazený do žádného filmového žánru, protože klidně může figurovat hned v několika z nich. Podle mě jde o takový mix akčního dobrodružného sci-fi filmu s hororovým nádechem. Přirovnal bych ho na stejnou úroveň, jako další dva filmy, které jsem měl možnost vidět a mají mnoho společného - Raptor Island a Lovce dinosaurů. Také zde figurují dinosauři, ale oproti těm dvěma filmům mají jedno menší plus a větší počet krvavých scén a ztvárnění dinosaurů. I když to samo osobě je digitální a amatérismem smrdí na sto honů.

Na svědomí ho má režisér Brian Trenchard- Smith, který natočil už tolik paskvilů a odpadních filmů, že každý jeho počin již nikoho nepřekvapí. Překvapující je ovšem fakt, že dokázal natočit film Sahara (1995), kterému se dostalo velkých diváckých ovací. Většina jeho filmů bylo natočených pro televizní účely a s velmi malým rozpočtem, toho ovšem vůbec neomlouvá, protože pokud někdo natočí dvacet otřesných filmů a pořád vyrábí další, tak není asi úplně v pořádku. Pokud ovšem nejste Uwe Boll, který to dělá přímo s potěším, i když v poslední době se polepšil.

Tentokrát jde o skloubení dvou historických faktů - Španělské dobývání Ameriky + vyvražďování Aztéků a přítomnost pravěkých ještěrů. Nebudu naivní a řeknu na rovinu, že to je docela pěkný průser. Samotní vojáci jsou docela k smíchu, jejich oblečení není vůbec dobové, Aztékové mají postavené obětiště z papírových kulis, které občas doplní předmět sestavený z Lega, nebo jiné skládačky a digitální T-Rex od kterého se odráží i dělová koule.

Atmosféra filmu moc tajemná, nebo nervy drásající není. Máme zde několik romantických a komických chvilek, kterým se ovšem zasmáli asi jen samotní herci. Co se mi však docela líbilo, je samotná hudba, která ve filmu mockrát nezazní, ale byla docela příjemná na poslech. Ve filmu se objeví i několik krvavých scén, kdy lezou střeva ven či vzduchem proletí uhryznutá končetina. Byla to taková přehlídka kečupu a malinovky.

Herecké výkony byly hodně slabé a nezachránily to ani hezké slečny. Jejich výběr musím pochválit. Nejznámějším hercem je Ian Ziering, kterého bude jistě všichni znát především ze seriálu Beverly Hills 90210. Tentokrát však toho moc nepředvedl a jeho výkon bych označil za velmi špatný. Příjemným zpestřením byla herecká účast Dichen Lachmanové, na kterou se dalo alespoň dívat.

Pokud chcete zabít hodinu a půl vašeho života nějakým filmem, kde se objeví dinosaurus tak se na něj klidně podívejte. Jinak je to ztráta času. Ti z vás, kdo se zajímají o Aztéckou kulturu či španělské dobývání Ameriky budou asi koulet očima, cože to pro nás američané připravili za prasárnu. Pokud jste si ovšem tento film už koupili, tak už musíte předem tušit, co krásného pro nás DVD Edice připravila.

Hodnocení:
10%

Žádné komentáře:

Okomentovat