0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

11. 1. 2012

S.S. Doomtrooper (2006)

Sedmičlenné spojenecké komando musí čelit útoku nového nacistického supervojáka. Jak ovšem zabít nezranitelné?
V průběhu druhé světové války se němečtí vědci snaží vynalézt novu tajnou zbraň, která by zvrátila dosavadní průběh bojů v jejich prospěch. Ve francouzských horách postavili tajnou laboratoř, kde se pokusů ujímá profesor Ullman. Spojenci díky mučení několika vyšších nacistických důstojníků odhalí její polohu a sestaví speciální komando, které má za úkol vyhodit celý komplex do povětří. Velitelem týmu se stává kapitán Malloy, který se společně s šesticí mužů vydává na nebezpečnou misi. Nikdo z nich však nemá ani tušení, jaké hrozivé nebezpečí na ně čeká. Němci totiž nepracovali na nových jaderných zbraních, jak si všichni mysleli, ale stvořili nezranitelného supervojáka – napůl člověk a napůl ohavné monstrum. Tento tvor nezná slitování a zabijí vše živé ve svém okolí. Profesor Ullman chce vytvořit celou jednotku podobných monster a poslat je na frontu do prvních linií. Speciální komando se tak brzy potkává tváří v tvář své nejhorší noční můře, která si z nich udělá lovnou zvěř.

Český název: Supervoják SS / Za hranicí smrti
Režie: David Flores
Rok výroby: 2006
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Corin Nemec ... (kapitán Malloy)
James Pomichter ... (Parker Lewis)
Marian Filali ... (Mariette Martinet)
Ben Cross ... (profesor Ullman)
Harry Van Gorkum ... (seržant Digger)
... a další

Že vám to připomíná nějakou počítačovou hru (jako např. Wolfenstein)? Ani se moc nedivím, protože během sledování tohoto filmu jsem se často cítil, jako bych se spíš díval na nějaké nevydařené intro. Kvalita scénáře je na hodně slabé úrovni, stejně jako většina vizuálních efektů. Nebál bych se ani označení přímo tragické. Již první záběry na supervojáka v mnohých vyvolá zlomyslný úšklebek na tváři. Animátoři si s ním nedali ani moc práce a podle toho to tak i vypadalo. Pohyby i chování digitálního tvora stejně jako letecká bitva či střelba z kulometu jen podtrhly marnost celého snímku.

Rádoby akční scény nedopadly o moc lépe. Desítky digitálních střel nenašly jediný ani z půlmetru a tak to bylo se vším. Přestože výběr herců nebyl zas až tak špatný, charakteristika jejich postav a samotný scénář nedokázali vykouzlit téměř žádné zlepšení. Hlášky nebyly vůbec tak vtipné, jak by měly a nudných pasáží začalo přibývat stále více a více. Možná by bylo mnohem lepší, kdyby všechny vy výbušniny odpálili už na začátku a všichni do jednoho pochcípali během prvních patnácti minut.

Jediný kdo u mě vzbudil větší zájem byl ten hluchý magor, co měl na starosti výbušniny. Jeho neustále se opakující hláška "Na světě není žádná překážka, kterou by nedokázala odstranit pořádná dávka výbušniny" mi už po pátém pokusu začala lézt na nervy. Přesto všechno dokázal občas během filmu zaperlit, stejně jako ten mladý podvodníček s postřelenou prdelí. Jinak ovšem ostatní členové speciálního komanda stáli za starou bačkoru. "Inspirace" z filmu Tucet špinavců byla tak zjevná, že si mi až chtělo brečet, jak to zkonili.

S.S. Doomtrooper je opravdu jen velkou ztrátou času a pokud vám mohu poradit, tak od tohoto filmu držte ruce co nejdál. Dokonce údajně existuje ještě i prodloužená verze zhruba o půlhodiny, ale to už by vydržel asi jen sadomasochista. Čistou nulu tomu i přes všechny ty zápory nedám. Našel jsem si zde totiž i dvě věci, které alespoň trošku zvednou mé hodnocení. Je jím již zmíněný hluchý voják a poté scéna s tankem. Zde jsem si alespoň na chvíli zlepšil náladu, která ovšem netrvala moc dlouho.

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat