0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

10. 1. 2012

Toxic Avenger 2, The (1989)

Tentokrát bude Melvin čistit město od zločinců v Tokiu, kam se vydal hledat svého otce.
Hrdina městečka Tromaville Melvin - nyní známý jako Toxický mstitel - vyčistil město od všech zločinců a začíná se pomalu nudit. Jeho přítelkyně Claire ho přemluví, aby pracoval společně s ní v centru pro nevidomé. Do tohoto poklidně bláznivého místa přijede limuzína společnosti Apocalypsa s.r.o. a nechají doručit Melvinovi balíček a celé centrum i všichni pacienti vybuchnou. Rozzlobený Melvin vyleze z trosek a rozdá si to s celou bandou nohsledů. Když je všechny pobije, najde živou Claire a odnese ji do svého domova na skládce.

Český název: Toxický mstitel 2
Režie: Lloyd Kaufman, Michael Herz
Rok výroby: 1989
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
John Altamura ... (The Toxic Avenger)
Phoebe Legere ... (Claire)
Rick Collins ... (Apocalypse Inc. Chairman)
Rikiya Yasuoka ... (Big Mac Bunko)
Mayako Katsuragi ... (Masami)
a další

Předseda společnosti Apocalypsa je nesmírně rozzlobený, že mstitel není mrtvý a tak z pomocí svých podřízených vymýšlejí plán, jak poslat Melvina hodně daleko, aby mohli nerušeně provádět své plány v Tromaville, kde chtějí postavit obří továrnu a skládku na toxický odpad. Nakonec využijí Melvinovi největší slabosti, a to rodiny. Vymyslí si, že jeho otec Big Mac žije v Tokiu v Japonsku. Melvin uvěří své psycholožce a odjíždí vstříc novému dobrodružství.

Zatímco Toxický mstitel putuje po Tokiu a čistí tohohle město od všeho špatného, využila společnost Apocalypsa jeho nepřítomnosti a začne terorizovat jeho rodné město. Dokáže Melvin přežít všechny překážky v Japonsku, najít otce a včas se vrátit do Tromaville, než bude pozdě a společnost zcela ovládne město? Podívejte na pokračování této úchylné ságy společnosti TROMA a budete mile překvapeni.

Díky jisté společnosti, která přinesla toto DVD na náš trh, máme možnost sledovat pokračování jedné z nejlegendárnější ságy od společnosti Troma. Toxický mstitel patří mezi díla na které jsou Kaufman a Herz nejvíce pyšní. Jedná se spíše o hororovou komedii s nejrůznějšími úchylnými prvky, na jaké jsme od nich zvyklí. Neberou si servítky a jejich představivost nezná mezí. Jejich filmy se pyšní lacinými efekty i maskami nestvůr, ale právě to z nich dělá skvělou podívanou.

Z Melvina se stal po kontaktu s toxickým odpadem hrdina fungující na bázi např. Supermana nebo Spidermana. Pomáhá nevinným lidem a čistí město od zla. Určitě se nemůže srovnávat ani z jedním z uvedených filmů, ale pár podobných prvků zde najdeme. A co z filmu dělá zábavnou podívanou? Tak hlavně způsoby, jak se Melvin vypořádává z gangstery. V tomto dílu vám ukáže, jak se připraví kvalitní polévka se všemi ingrediencemi, zahraje si basket s liliputem atd.

Co se týče herců, budu trochu skeptický. Oproti jedničce se hodně zhoršili a jejich výkony se mi moc nelíbily. Trochu mi připadalo, že nejsou zcela normální (ale tak kdo je, když pracuje pro Tromu). Melvinova dívka se oproti jedničce taky hodně změnila. Z plaché dívky se stala poněkud retardovaná sexbomba.

Herci ale nejsou jediní, kdo pokulhává za prvním dílem. Je to hlavně logika děje, kdy v jedničce byla jasně daná pomsta Melvina všem, kteří mu ubližovali a film měl pořád jiskru. Zato ve dvojce je hodně hluchých míst, nelogicky navazujících scén a i slabší děj.

Přes všechny klady a zápory je to určitě film, na který by jste se měli podívat. Pro ty z vás, kteří má rád jen čistokrevné horrory to bude patrně ztráta času, pro nás - fanoušky Tromy - je to příjemná komedie s úchylnými prvky, pro které máme právě Kaufmana a Herze rádi.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat