0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

10. 1. 2012

Toxic Avenger Part III: The Last Temptation of Toxie, The (1989)

Toxie je bez práce a pod nátlakem začne dělat chyby. Zlo totiž nikdy nespí a snaží se jej zlákat na svou stranu!
Městečko Tromaville je osvobozeno od všeho zla a obyvatelé nyní konečně žijí spokojený a klidný život. Dobrá zpráva no ne? Ale jak pro koho! Toxie se teď může věnovat své milované Claire, ale život superhrdiny mu strašně chybí. Navíc se začíná nudit, protože nemůže najít žádnou práci a nemá dostatek peněz, aby jeho dívka mohla podstoupit operaci očí. Jeho protivníci však vymyslí záludný plán, jak využít jeho slabosti pro svůj vlastní prospěch. Nabídnou Toxiemu práci ve společnosti Apocalypsa s.r.o a on jejich lákavé nabídce neodolá. Vidina velkých peněz mu zastře zrak a on nevědomky zaprodá své městečko. Nikdy však není pozdě, aby svou chybu napravil, ale rozhodně to nebude nic lehkého. Zvláště pak, když se upíšete samotnému ďáblu!

Český název: Toxický mstitel 3: Poslední pokušení Toxieho
Režie: Lloyd Kaufman, Michael Herz
Rok výroby: 1989
Délka: 102 min
Země: USA

Hrají:
John Altamura ... (The Toxic Avenger)
Phoebe Legere ... (Claire)
Rick Collins ... (Chairman)
Lisa Gaye ... (Malfaire)
Jessica Dublin ... (Mrs. Junko)
... a další

Třetí díl o nejslavnějším superhrdinovi společnosti Troma narazil během krátké chvíle od svého zrození na vlnu divácké kritiky, která jej označuje za nejslabší díl celé série a já s nimi musím bohužel souhlasit.
Melvin/Toxie již není tak okouzlující ani úderný jako kdysi a na jeho mop začal padat prach nudnosti. Vše co dělalo z jeho předchůdců parádní podívanou plnou morbidních a šílených situací, je zde podávanou jen ve velmi malém množství. Úchylné gore efekty a nahé scény skoro jakoby vymizely a film jako celek na mě moc velký dojem neudělal. A to jsem docela velkým fandou tromáckých kousků.

Začátek filmu se ještě pořád nese v duchu obou předchůdců a bitka v prodejně videokazet patří k tomu nejlepšímu co nám zde bylo nabídnuto. Toxie za pomoci množství nejrůznějších prostředků dokáže srovnat pořád vždy a všude, ale výsledný svinčík se mu už moc uklízet nechce. V těchto chvílích nám Troma nabídla slušnou porci svých perverzních orgií, které co do úchylnosti nemají mnohdy žádnou konkurenci. Jenže potom už jí začala docházet šťáva a následný děj se stával jen chabou náplastí pro nadržené diváky. Náš hrdina a jeho lehce „retardovaná“ dívka, začínají procházet mileneckou krizí, která se přetáhla i na samotné diváka.

Znuděně jsem přežvýkával svůj oběd a čekal na další nářez, který se ovšem pořád nedostavoval. ŠIKANA obyvatel a především malých dětí mě moc rozesmát nedokázala, stejně jako zacházení se slepci. Pověstný šmrnc zůstával schovaný někde za rohem a atmosféra nám jen sem tam nabídla nějaké výraznější zpestření. Teprve s proměnou šéfa společnosti se všechno vrátilo do starých kolejí. Následných pět levelů (soubojů) sebou konečně přineslo jisté oživení, stejně jako povedená maska vládce pekel.

Jediným štěstím je, že jsem viděl čtvrtý díl dříve, nežli tento a tak můžu říct, že Kaufman a spol dokázali následně polepšit a Melvin neskončil v odpadní stoce jednou navždy. Třetí díl však ve mně zanechal dost rozporuplné pocity a zklamání můžu jen těžko popřít. Očekával jsem mnohem víc, než se mi nakonec dostalo a myslím si, že nejsem sám. Ani herecké výkony starých známých už nebyly to co bývaly.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat