0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

9. 1. 2012

Terrorist Ate My Brain, A (2006)

Teroristé jsou schopní všeho. Dokonce dokáží proměnit New York na město zombie.
Američané jsou už od pradávna mistři v zesměšňování sebe samých i nejrůznějších tragických událostí jenž postihly jejich zemi. Tento krátkometrážní snímek je toho zdárným příkladem. Brett Young a jeho přátelé si tentokrát vzali na mušku samotný terorismus. Děj snímku se odehrává v New Yorku, kde chystá vysílání finále populární reality show American Idol. V něm má mimo jiné vystoupit i miláček publika G-Hoodie se svým hitem, který se během poslední doby stal velice oblíbeným. Mezitím někde ve městě jezdí dvojice poslíčků místních novin a rozváží zásilky. Při návratu do firmy jsou však napadeni sekretářkou, která se za záhadných okolností proměnila v chodící zombie a jednoho z nich zabije. Ten druhý se pokusí vyhledat pomoc, ale jak brzy zjistí většina personálu budovy i kolemjdoucích na ulici se rovněž proměnili v krvežíznivé nemrtvé. Proto se rozhodne dojít za svou přítelkyní Nicky a pokusit se vymyslet nějaký plán záchrany. Jenže zombie už zamořili polovinu města a jejich šance na záchranu je minimální. Naděje ovšem umírá poslední!

Režie: Brett Young
Rok výroby: 2006
Délka: 17 min
Země: USA

Hrají:
Gary Apple
Viktoria Bogomolnaya
Elizabeth Brissenden
Robert Dionne
Obaid Kadani
...a další

Možná se vám bude zdát, že tento zombie kraťas bude pěkná blbost, ale věřte že to by byla obrovská chyba. Tvůrci se i přes humorné pojetí celého snímku snažili zůstat nad věcí a divákům nabídli rovnoměrnou porci humorných pasáží i krvavého masakru. Masky jednotlivých zombie jsou na velice slušné úrovni a lecjaký druhořadý horor se může jít zahrabat. Tihle kluci ukázali Hollywoodu, že se dá natočit nadprůměrný snímek i s minimálním rozpočtem a v klidu jim k tomu stačilo sedmnáct minut. Rovněž upozornili mládež, že poslouchání mp3 je někdy i životu nebezpečné a návykové.

Atmosféra snímku si udržela solidní úroveň po celou dobu svého trvání a to i za pomoci skvěle zvoleného hudebního doprovodu, který se skládal z několika hudebních žánrů dohromady. Navíc i scény, ve kterých se hlavní hrdina utká s převahou zombie, jsou nasycené krví, gore efekty a v neposlední řadě i jistým napětím, protože divák si nebude nikdy dopředu jistý, jakým způsobem bude zombie přemožena tentokrát. Tvůrci měli nápadů požehnaně, takže nečekejte žádný nudný stereotyp s useknutou hlavou.

Nebyli by to však američané, kdyby do svých filmů nedali i několik záběrů na své oblíbené politiky či dokonce prezidenta. Proto se nedivte, že zde uvidíte například George Bushe. Na závěr nám bude odhaleno ‘‘šokující‘‘ odhalení, kdože za všechno může a strejda v turbanu bude mít i své krátké sólo. Teroristi prostě vždycky dokáží vymyslet něco, čím šokují - převezou zbytek světa a Amerika jim slouží jako pokusný králík.

Herecké výkony většiny aktérů byly na velice slušné úrovni a přestože jde většinou o obyčejné amatéry dokáží diváka uspokojit víc, než béčkové superstar. Protože pokud se točí něco pro zábavu dáte do toho mnohdy víc než za peníze. Navíc když se k tomu přidá i solidní kamera, která je vždy na tom správném místě a jednotlivé scény jsou dobře podsvícené dokáží si diváci pořádně vychutnat každou naservírovanou mlsotu s velkou chutí.

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat