0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

5. 1. 2012

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings (2011)

Před sledováním tohoto filmu se pořádně najezte, nebo budete mít zaručeně hlad! Jak to všechno vlastně začalo? Jak jinak než pěkně krvavě...
Každý příběh má svůj začátek a jelikož poslední dobou začali prequely být v módě, nemohla série Wrong Turn zůstat pozadu. Již od samého počátku však tato myšlenka vzbuzovala v natěšených divácích jistý náznak strachu a nedůvěry, protože na režisérské křeslo usedl opět Declan O’Brien. Tenhle chlapík má na svědomí i předchozí díl, který mnozí označují za vůbec nejhorší díl celé série. O to víc jim chtěl režisér dokázat, že zas až takový packal není a u mě tedy zabodoval. V mých očích jsem měl možnost sledovat druhý nejlepší díl, který zaostal pouze za jedničkou. Ne však o mnoho.

Český název: Pach krve 4
Režie: Declan O’Brien
Rok výroby: 2011
Délka: 94 min
Země: USA / Německo

Hrají:
Jennifer Pudavick ... (Kenia)
Tenika Davis ... (Sara)
Kaitlyn Wong ... (Bridget)
Terra Vnesa ... (Jenna)
Scott Johnson ... (Saw-Tooth)
Dan Skene ... (One-Eye)
...a další

Děj nás zavede o 27 let dříve, kde nakoukneme do jednoho sanatoria-kliniky pro duševně choré. Již tato skutečnost ve mně vzbudila pozornost, protože podobná zařízení mám rád (tedy pokud se zas nejedná o další španělskou tuctovku/duchařinu). Tentokrát zde však nenarazíme jen na duševně choré pacienty a psychopatické vrahy, ale i na tři poněkud zvláštní bratry. No ono slovo zvláštní není zrovna moc výstižné, ale to pochopíte sami. Chlapci patří mezi vůbec nejnebezpečnější lidi v celé zemi – necítí bolest, jedí lidské maso, neznají slovo svědomí či pochopení a bez mrknutí jediného oka zabijí kohokoliv. Ti, kteří viděli první díl Pachu krve ví, s kým že to mají tu čest. My se však mrkneme, jak se tito chlapci dostanou na svobodu a že to byla vskutku zajímavá podívaná.

Právě samotný začátek má divákům poodhalit minulost znetvořených bratrů ze Západní Virginie. Příjemným zpestřením se tak následně stává jejich úprk za svobodou, který si dozajista diváci užijí stejně jako já. Navíc jim bude odměnou první pořádný mord. Potom už však musíme pokročit dále a tak se vrátíme do přítomnosti, kdy už se z psychicky narušených mladíků, stávají nemilosrdné vraždící stvůry, které zabíjí jen tak pro potěšení a samozřejmě i kvůli prázdnému žaludku. Ve chvíli kdy k dávno opuštěné klinice dorazí ve sněhové vánici skupina zabloudivších teenagerů si musejí připadat, jako „čeští brazilci“ při výběru sociálky. Tolik šťavnatého masíčka pohromadě už dlouho neviděli a tak mohl začít lov.

Ještě předtím než započne systematická vybíjená jednotlivých postav si nás (hlavně muže) tvůrci pokusili získat lechtivějšími scénkami. Najde se zde hned několik pohledných holek a tak si určitě každý přijde na své (dokonce i lesbičky). Dost bylo kochání na nahá těla a přejdeme rovnou k samotnému masakrování. Zde si však neodpustím menší rýpnutí, protože mi přišlo, že po počátku v klinice byl děj zbytečně dlouho natahován a pochvíli mě začali ty puberťácké kecy nudit. Naštěstí si scénárista po skoro půlhodině uvědomil, že píše hororový scénář a tak se konečně atmosféra začala rozjíždět do těch správných otáček. Tentokrát se nám pánové od filmu doslova zamilovali do ostnatého drátu a tak tohohle prevíta docela hojně využívali. Díky tomu jsme měli šanci shlédnout celou řadu zajímavých gore scén. Některé sice vypadají dost gumovitě, ale na to už jsem si u téhle série celkem zvyknul.

Na své si zde přijdou i milovníci kuchařského umění, kteří zde dostanou lekci zdarma v podobě porcování lidského těla (ehm živého člověka mám-li být přesný). Tuto pasáž by měli raději přeskočit ti, kteří mají problémy se srdcem nebo poseroutkové, protože by se jim mohlo zdravotně hodně přitížit. Každopádně nový recept na barbecue/špíz se vždycky hodí. Oni celkově se panové od filmu tentokrát vyznamenali, co se různorodosti mordů týče. I samotné napětí se místy podařilo skvěle vystupňovat, jenže jeho udržení byl hodně velký oříšek. Naštěstí ke štěstí stačí i zlověstný smích/skřekot bratří trojice, který je ve tmě prostě k nezaplacení.

Herecké výkony jsou sice z kategorie hodně průměrných a místy až podprůměrných, ale nad tím se dá při troše dobré vůle mávnout rukou. Stejně se každý nejvíc těší na to, jak zemře která postava. Sám za sebe pak musím tvůrce pochválit i za zvolené prostředí a to nejen co se kliniky týká, ale i zasněžené krajiny. Přestože nejsem žádným milovníkem zimy, nemám rád zimní sporty, tak ve filmu jí prostě miluji. Není nad to, když se sníh zalije rudou barvou lidské krve…

Hodnocení:
Jelikož jsem dal jedničce 70%, tak zde musím jít o deset dolů. Protože stejných kvalit bohužel nedosahuje.60%

Žádné komentáře:

Okomentovat