0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 1. 2012

Werewolf Cult Chronicles, Part 1: Chimera, The (2003)

Další nepovedený experiment uprostřed kanadské divočiny.
Skupina vojáků zachytí nouzové volání o pomoc z jednoho armádního/vědeckého komplexu, který leží hluboko v kanadské divočině. Vrtulníkem se přemístí do zasněžené krajiny a vydávají se k místu určení. Nikdo z nich však netuší, že se zde byly prováděny tajné experimenty, které se vymknuly kontrole a stvořené monstrum zabilo každého, kdo se mu postavil do cesty.

Režie: Michael A. Martinez
Rok výroby: 2003
Délka: 22 min
Země: Švédsko / USA

Hrají:
Tim Jahn ... (Sgt. Smith)
George N. Thompson ... (Pvt. Harry Combs)
Pete Stepovich ... (Pvt. Richard Johnson)
Marcus McLucas ... (Pvt. Mark Little)
Charles C. Pierce. ... (Dr. Lesley White)
...a další

Jedná se o první snímek z třídílného cyklu, který mají na svědomí pánové Michael A. Martinez a Ola Paulakoski. Přestože se snímek dočkal i několika ocenění co se krátkometrážních snímku týče, tak na mě moc velký dojem neudělal. Především mě ubíjel svým docela nudným pojetím a především špatným výběrem jednotlivých herců.

Docela pěkné prostředí v němž se děj odehrával je asi hlavním primem, který bych chtěl vyzdvihnout. Zasněžené okolí a opuštěné budovy totiž přece jenom občas dokáží nabudit jistou stísněnost, která má ovšem do hororové atmosféry hodně daleko. Právě tu jsem zde postrádal téměř celou dobu. Když už se totiž na scéně objevilo konečně něco zajímavého, tak nám to páni tvůrci utnuli hned na počátku a divák si tak musel zase jen pohrávat s vlastní představivostí.

Samotné monstrum nám totiž není ukázáno v celé své kráse ani jednou za celou dobu. Na jednu stranu je to asi dobře, protože jsme byli nejspíše „ušetřeni“ velkému zklamání, ale chlupatá-bílá ruka s ostrými drápy nikoho moc nevyděsí. Stejně tomu bylo i při scénách, kdy byl některý z vojáků zabit. Buďto se vše odehrálo mimo kameru, nebo ve tmě, takže jsme stejně viděli pěkné kulové. No a když už se konečně objevila krev, tak bylo hned poznat, že je to jen umělá náhražka. Jedinou záchranou je to, že se zde objeví i několik průměrných gore scén, při kterých si určitě nebudeme zakrývat oči, ale alespoň dokáží pobavit.

Hodnocení:
Oceňuji tvůrčí myšlenku, ale její nedotažení do zdárného konce nemůžu ocenit jinak, než podprůměrným hodnocením 40%. Můžou za to i herecké výkony, které jsou místy opravdu hodně bídné. Tento kousek vám rozhodně doporučovat nebudu a myslím si, že pro většinu z vás to bude jen zbytečná ztráta času, stejně jako pro mne.

Žádné komentáře:

Okomentovat