0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 12. 2011

Welcome to the Jungle (2007)

Vítejte v džungli dámy a pánové. Film před kterým utíkejte hodně daleko. Skupina mladých lidí vyráží na Novou Guineu hledat ztraceného muže....
Historie:
1961 - Ztratil se Michael C. Rockefeller, syn tehdejšího guvernéra New Yorku a budoucího viceprezidenta USA. Jeho loď ztroskotala poblíž břehů Papui Nové Guinei a už ho nikdo nikdy neviděl. Byla vypsána odměna 10 000 dolarů za jeho nalezení. Vyrazilo hodně výprav, ale žádná ho nenašla. Domnívají se, že ho buď sežrala dravá zvěř nebo se stal obětí kanibalů.

Český název: Vítej v džungli
Režie: Jonathan Hensleigh
Rok výroby: 2007
Délka: 83 min
Země: USA

Hrají:
Sandy Gardiner ... (Mandi)
Callard Harris ... (Colby)
Nick Richey ... ( Mikey)
Veronica Sywak ... (Bijou)
John Leonetti ... (Helicopter Pilot)
...a další

Děj se odehrává o 45 let později, kdy skupina čtyř mladých lidí okolo 20 let pod vidinou velké sumy peněz vyrazí na vlastní záchranou akci. Kamarádky Mandi a Bijou, Mandiného přítele Colbyho a jeho kámoše Mikeyho.

Jejich jedinou stopou je jeden pilot, který údajně viděl bělocha s bílou bradkou na pláží Irian Jaya. Rozhodnou se, že si koupí kamery na po cestě budou natáčet dokument. Vyrazí tedy z ostrova Suva směrem na Novou Guinei. Když tam konečně dorazí, vypůjčí si auto. Jsou varováni před lupiči, kteří jsou na cestách. Dojedou až na hranice s Indonésií, kde má Mickey problémy s hraniční hlídkou. Nakonec se pře jen dostanou do Západní Guinei – Irian Jaya (země kanibalů). Dále vyráží pěšky.

Po cestě začínají hádky, které hlavně vyprovokuje Bijou. Pořád jenom chce pít a kouřit, zatímco ostatní chtějí pokračovat. Když Mickey vezme z jednoho pohřebiště lebku, nastane obrovská hádka mezi ním a Colbym, což vyvrcholí tím, že se dvojice rozdělí. Podaří se jim najít ztraceného muže? Jaké bude jejich setkání s kanibali? Přežijí nebo se stanou potravou? Teď bych měl říct podívejte se sami, ale být vámi, tak se tomuhle filmu vyhnu velkým obloukem.

Mělo to být znovuvzkříšení kanibalských filmů, ale já myslím,že to je velký brak. Údajně má jít o skloubení filmů Cannibal Holocaust a Záhady v Blair Witch. Jediné, co to mělo s těmito filmy společného, bylo chození s kamerou v ruce a dívka napíchlá na kůlu.

Film měl nabudit atmosféru amatérismu, jenže na první pohled je jasné, že za kamerou stáli profíci. Žádné rozmazané záběry, nádherně zabrané detaily prostředí. Pokaždé kamera zabrala přesně to, co mělo být vidět.

Film byl nudný snad až na posledních 15 minut. Ale i ty byly nic moc. Hodně toho bylo ve tmě, takže nebylo skoro nic vidět. Hororové prvky takřka nulové, snad až na ten konec. Skoro celý film byl jen o sprostých slovech, chlastání a neustálých střihů kamery. Jediné co se mi líbilo na hlavní postavě Bijou, byla její hláška, kterou opakovala snad každé 3 minuty (Potřebuji si na to zahulit).

Hodnocení:
Konečný verdikt tedy je, že tento film je jedna velká ubohost a z filmy o kanibalech nemá skoro nic společného. Dávám za těch posledních 15 minut 10%, a to jen ze soucitu, že nulu nedávám.

Žádné komentáře:

Okomentovat