0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2011

Za ginipiggu 5: Notorudamu no andoroido (1988)

Pro záchranu své sestry je schopný udělat opravdu cokoliv!
Liliputí vědec se pokouší za pomoci svých zvláštních experimentů nalézt způsob, jak by mohl zachránit svou nemocnou sestru, která pomalu umírá. Ve sklepení nejprve prováděl své pokusy na zvířatech, ale všechny dopadly nezdarem. Proto se mu v hlavě zrodil děsivý nápad zkusit to s lidským tělem. Jenže pitvání mrtvoly dopadlo naprostým fiaskem a tak se musí porozhlédnout po živé bytosti. Svým výzkumem je natolik posedlý, že přestává uznávat své morální zásady a pomalu se z něj stává šílenec, který se již neštítí vůbec ničeho.

Režie: Kazuhito Kuramoto
Rok výroby: 1988
Délka: 51 min
Země: Japonsko
Alternativní název: Guinea Pig: Android of Notre Dame

Hrají:
Toshihiko Hino
Mio Takaki
Tomorowo Taguchi
...a další

S novým režisérem přišel i nový nápad, jak oživit celou sérii Guinea Pig a tentokrát se tvůrci rozhodli oživit svůj kousek o prvky sci-fi. Jenže ne každému se jejich počin líbil a mnohými je tento snímek označován za nejhorší díl celé série. Narozdíl od svých předchůdců zde totiž není k vidění ani pořádná dávka brutality, nechutností či černého humoru, ale převládá spíše nuda a hodně amatérské efekty. Divák byl většinou zvyklý sledovat místy docela morbidní podívanou, při které se některým místy zvedal i žaludek, ale tady všechno vypadalo až moc uměle a především samotný děj je hodně slabý a nezáživný.

První dvacetiminutovka je doslova jedno velké utrpení, kdy kromě nesympatického herce toho ani k vidění moc není a jediným lepším zpestřením je experiment s lidským tělem a elektřinou. Jenže kromě spleti drátků a amatérských efektů (viz propíchávání jazyka či vytažení oka) nám tvůrci nabízí pouze opakované záběry na odhalené ženské poprsí, které mají za úkol zamaskovat nudnost scénáře. Bohužel ani následný nezdar a šílené chování vědce nějak nenavýšilo celkovou kvalitu snímku, která v tu chvíli byla na bodu mrazu.

Jak se film blížil ke svému konci, tak se konečně dostavilo i mírné zlepšení a já přestal usínat. Dokonce se zde objevilo i několik slabších gore scén, které ovšem při srovnání s tím co bylo k vidění v předchozích dílech, byly spíše k smíchu, než aby si zasloužili nějaké větší uznání. Jediné co můžu pochválit trochu více je hudební doprovod, jinak zde ovšem není nic tak výrazného, proč bych si tenhle díl musel pouštět ještě někdy znovu. Herecký výkon hlavního hrdiny byl totiž místy opravdu trapný (kromě snové scény a zlostného výrazu jeho očí).

Hodnocení:
Jenže těchto světlejších okamžiků bylo opravdu jen několik a tak nemůžu dát víc jak 40%.

Žádné komentáře:

Okomentovat