0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 12. 2011

Bagman - Profession: Meurtrier, Le (2004)

Setkání s ním určitě nepřežijete!

Kdo je to Bagman? Proč skrývá svou tvář pod papírovým sáčkem? Myslím, že je to docela jedno, důležité je totiž to, aby jste se mu vyhnuli velkým obloukem. Bagman je totiž brutální vrah, který nenechává žádné svědky. Všechny, kteří se mu připletou do cesty zabije opravdu bolestivým způsobem. O tom se přesvědčí partička zhulených típků, kteří si dnes vyrazili ve svém bouráku na projížďku. Jako by nestačilo, že svou nepozorností srazí mladou dívku, která před něčím utíká. Vysmívají se jejímu příběhu jen do doby, než se na silnici objeví záhadný muž s pytlíkem na hlavě. Chlapi mu chtějí dát za vyučenou a tak se na něj vrhnou ozbrojeni kapesními nožíky a basebalovou pálkou. Jenže moc velkou škodu nestihnou udělat. Během krátké chvíle leží v kaluži vlastní krve a střev na prašné cestě. Je načase povolat posily. A to se Bagmanovi samozřejmě líbí. Masakr může začít a on nikoho šetřit nebude to mi věřte.

Režie: Jonathan Prévost, François Simard, Anouk Whissell
Rok výroby: 2004
Délka: 19 min
Země: Kanada

Hrají:
Alain Bakayoko
Jimmy Beaudoin
Dave Bellerive
Guillaume Blais-Dubuc
Stephane Coutu
... a další

Tento krátkometrážní kanadský snímek od společnosti Roadkill Superstar byl mou první zkušeností s touto bláznivou partou amatérů a musím říct, že si rozhodně zaslouží mé uznání a vaší pozornost. Na většině filmových stránkách na netu je tento snímek hodnocený velmi vysoko a já se ani moc nedivím. Přestože jde o amatérský počin a většina efektů je spíš směšná, než strašidelná tak jde o nezapomenutelnou podívanou, plnou gore efektů, stříkající krve a vyvalených vnitřností. Pánové mluví francouzsky, ale nemusíte smutnit, protože existují i české titulky, které najdete na internetových stránkách.

Celý snímek je nabitý převážně akčními scénami, které se skvěle skloubily s gore efekty. Choreografie jednotlivých aktérů na velmi vysoké úrovni a rozhodně se za ní nemusí stydět. Kopy, údery či salta jsou přesně nacvičené a když se k tomu přidala ještě humorná stránka filmu na obrazovce se začal odehrávat opravdu šílený masakr plný skvělý hlášek, nezapomenutelných momentek a hlavně velmi solidních hereckých výkonů. Ti kteří nemají rádi, když se ve filmu používají sprostá slova mají smůlu. Těch lze tady najít spousta a jsou velmi trefné. Stejně jako komické scény. Vrah používá nejrůznější zbraně, nebo věci co jsou po ruce a počet jeho protivníků rapidně klesá. Někteří skončí bez ruky či nohy, jiní přijdou o hlavu, další přivítá ve svém řitním otvoru deštník a potom se nestačí divit, když se otevře. Máme zde i jednoho chlapíka, který byl zvědavý jak vypadá obsah žaludku jeho kámoše a tak tam skončil doslova až po uši.

Umělost jednotlivých efektů a samotného gore je patrná na první pohled, ale to vše diváci rádi tvůrcům odpustí. Celý snímek je totiž tak šokující a úžasný, že kvalita jde stranou. Divák se chce především bavit a užít si dvacet minut života dosyta a to se tvůrcům skutečně povedlo. Pro někoho to bude sice asi kravina, ale pro většinu nezapomenutelný zážitek. Navíc vrah není stereotypní a rád vymýšlí nové způsoby zabíjení. Jediná scénka, která se mi líbila jen trošku byla ta s dynamitem. Jinak si ovšem nemůžu moc stěžovat. Navíc v celém snímku zní hodně kvalitní hudební doprovod, který sem skvěle zapadl a byl takovou třešničkou na dortu.

Hodnocení:
80%

Žádné komentáře:

Okomentovat