0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 12. 2011

Blood: The Last Vampire (2000)

Před ostřím její katany nikdo neunikne!

Rok 1966: Saya je posledním žijícím PRVNÍM a pracuje pro tajnou vládní organizaci. Jejím úkolem je bojovat proti upírům a jiným démonům. Se svou nabroušenou čepelí se stala postrachem strany zla a její nenávist vůči pekelným stvořením nezná mezí. Nyní je poslána do Japonska na americkou vojenskou základnu Yokota, kde má za úkol nalézt služebníky zla, kteří zde již mají na svědomí několik lidských životů a zničit je. Nejprve si však musí obstarat novou zbraň, protože s tou původní by v této zkoušce rozhodně neobstála.

Režie: Hiroyuki Kitakubo
Rok výroby: 2000
Délka: 48 min
Země: Japonsko

Hlasy:
Youki Kudoh ... (Saya)
Saemi Nakamura ... (Makiho Caroline Amano)
Joe Romersa ... (David)
Rebecca Forstadt ... (Sharon)
Stuart Robinson ... (Louis)
...a další

Tento skoro hodinový anime snímek se stal jakýmsi předvojem a hlavně inspirací k natočení solidního hororového seriálu Blood +. Navíc se dočkal po devíti letech i filmové podoby, která si ovšem příliš velkou oblibu u diváků nenašla. Přesto jde již po prvních minutách vidět, že si režisér stejnojmenného filmu z roku 2009 vypůjčil nejednu scénu a celkem věrohodně je okopíroval do svého díla.

Přestože mám ve své filmotéce několik anime kousků, tak tento druh filmů doteď nepatřil k mým nejvyhledávanějším. Po shlédnutí tohoto snímku však přišel čas na změnu, protože jsem byl velice mile překvapený a hlavně spokojený s tím co jsem viděl. Hlavním plusem je nádherná animace prostředí, která je v určitých pasážích úžasně propracovaná do sebemenšího detailu. Ve spojení s hudebním doprovodem nabídne divákovi slušnou porci záživné podívané, kterou jen sem tam naruší poněkud kostrbatý děj. Některé místa jsou totiž trošičku nudnější, stejně jako charakteristika několika vedlejších postav. Tvůrci totiž všechno vsadili na kouzlo hlavní hrdinky, jenž ovšem v určitých chvílích také zrovna dvakrát nezabodovala.

Narozdíl od své filmové kolegyně nám totiž animovaná Saya nenabídne takový krvavý masakr, což je ovšem odvozeno od pojetí, kterým se tvůrci nechali inspirovat. Film z roku 2009 sázel totiž především na svou akčnost a litry krve, zatímco jeho starší bratříček spíše kladl důraz na vytvoření co nejtemnější atmosféry. Trošku mi vadilo i divné ztvárnění upírů/démonů, které bylo ze slabšího soudku.

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat