0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 12. 2011

Bleeders (1997)

John přijel na ostrov, aby se pokusil najít nějaké příbuzné. To co najde, by ho nepadlo ani v nejhorším snu.

Máme zde další film na zmutované příšery žijící v podzemí, které jsou výtvorem incestu mezi příbuznými. Kolik takových filmů už bylo. Tento patří k těm horším.

Český název: Hemoglobin
Režie: Peter Svatek
Rok výroby: 1997
Délka: 89 min
Země: Kanada / USA

Hrají:
Roy Dupuis ... (John Strauss)
Kristin Lehman ... (Kathleen Strauss)
Rutger Hauer ... (Dr. Marlowe)
Pascal Gruselle ... (Vermeer)
Gillian Ferrabee... (Eva Van Daam)
...a další

John Strauss trpí vzácným druhem leukémie a nemá moc rád sluneční světlo. Jeho zdravotní stav se zhoršuje a tak se rozhodne s manželkou Kathleen odjet na údajné místo, kde se narodil a jako malý byl odvezen pryč. Přijedou tedy na vzdálený ostrov a on zjišťuje, že pochází ze šlechtického rodu Van Daamů. Od jedné stařeny se dozvídá pravdu o své rodině. Ostrované je neměli rádi, protože se rozmnožovali mezi sebou a incestní děti nebyly zcela normální. Každý z rodu se poznal hlavně tím, že má různobarevné oční čočky a i různé genetické vady. Rodina Van Daamů se musela skrývat před vesničany a tak začali žít v podzemí.

John tak začne pátrat po ostrově a zároveň pomalu odkrývá hrůzné rodinné tajemství. Na ostrově začínají mizet lidé a ze hřbitova i podzemí se ozývají hrůzné zvuky a výkřiky. John i cizí tvorové se cítí a navzájem se přitahují. Brzy bude John stát před svým zatím největším životním rozhodnutím.

Režisér Svatek chtěl využít již několikrát osvědčeného tématu o zmutovaných kanibalských příšerách, ale celkové dílo je jen velmi podprůměrným filmem. Nepřineslo nic nového a všechno co nám nabídl, bylo už k vidění jinde. Zatím se nenašel film, s kterým by slavil větší úspěch.

Herecké obsazení bylo naplánováno dobře, vždyť jak Rutger Hauer tak i Roy Dupuis jsou velmi známí herci. Jenže tento film si za rámeček ani jeden nedá. Jejich výkony byly jen průměrné a velice zapomenutelné. Zatímco se Hauer svým výkonem ve filmu The Hitcher dostal do pamětí všech diváků, tady určitě ne. Dupuise znáte především z televizního seriálu Brutální Nikita.

Ikdyž samotné příšery nebyly zas až tak hrozné a v některých scénách dokonce naháněly, hrůzu moc filmu nepomohly. Podzemní prostředí bylo docela pěkným zpestřením a i některé scény ,kdy monstra pojídala své oběti, byly nechutné.

Hodnocení:
Za herecké obsazení a některé již zmiňované scény hodnotím film za dostačující. Určitě se v něm najdou jisté klady a na jedno shlédnutí doporučuji. Není to sice filmový odpad, ale žádný hit určitě taky ne. Dal bych tak 35%, ale jelikož to nejde dám 40%.

Žádné komentáře:

Okomentovat