0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2011

Brotherhood IV: The Complex, The (2005)

Démon sexu ovládá námořnickou akademii. Jedině nový kadet Lee se mu dokáže postavit.
Lee Hanlon přijíždí studovat na prestižní Port Nathan Academy. Complex, jak je tato škola nazývána, je místem, kde stávají z nejschopnějších kadetů důstojníci amerického námořnictva. Lee měl nejlepší přijímací zkoušky v historii akademie a tak se samozřejmě dostává pod drobnohled všech místních studentů i instruktorů. Na akademii existuje i tajný spolek nazývaný Černé lebky. Dostat se mezi ně je obrovským privilegiem, protože spousta bývalých členů spolku se stala velice úspěšnými a zastávají vysoké funkce jak u námořnictva, tak i ve vládě. A právě vůdce Černých lebek Victor Thanos si Leeho vyhlédl jako vhodného adepta do jejich bratrstva. Jenže Lee o něco takového nemá moc zájem, ale díky své zvědavosti začne tajně sledovat členy spolku a zjistí, že za vším v pozadí stojí pradávný démon sexu, který chce za pomoci svých služebníků ovládnout celý svět. A on jediný je schopný se všem postavit a musí se pokusit démona zastavit dřív, než se mu podaří uskutečnit jeho plány i za cenu vlastního života.

Český název: Bratrstvo – Černé lebky
Režie: David DeCoteau
Rok výroby: 2005
Délka: 96 min
Země: Kanada

Hrají:
Sebastian Gacki ... (Lee Hanlon)
April Telek ... (Captain Arabella Morrissey)
Graham Kosakoski ... (Victor Thanos)
Brody Harms ... (Robert Severin)
Aleks Holtz ... (Spider)
...a další

Dalo by se říct, že jdeme do finále této ‘‘skvostné série‘‘, která je distributorem označována za kultovní, ale podle mě jde jen o nemístný žert. Režisér David DeCoteau natočil naprosto zbytečné čtyři filmy, které jsou spíš ostudou hororového žánru. A jakoby to nestačilo, tak tento chlapík v letošním roce točí ještě páté a šesté pokračování. Asi se opravdu na stará kolena zbláznil, nebo si to jinak nedovedu představit. Ani jeden z filmů se nedočkal větší přízně diváků a všechny do jednoho patří do odpadní kategorie. Docela mě mrzí, že zrovna on se uchýlil tímto špatným směrem. Na začátku své kariéry natočil několik velice zajímavých kousků, ale posledních pár let je to jedna velká bída.

Scénář filmu se od předešlých dílů moc neliší, jen zde ubylo láskyplných žhavých scén a spíše se přitvrdilo. Polibky a hlazení stejného pohlaví šlo stranou, tentokrát se rozdávaly i rány pěstí. Přesto všechno si nelze opět nevšimnout, že při castingu se především hledělo na vzhled herců, jejich tělesné proporce a hlavně se nikdo nesmí moc stydět. Protože ve filmu se hned několik adeptů objeví v bílých hedvábných slipech, které sem tam i poodkryjí to, se skrývá za nimi. To potěší především dívky a čtyřprocentní menšinu. Můžete mi věřit že chlapci se rozhodně nestyděli. Pevně doufal, že se objeví něco, co by mě dokázalo zaujmout rozhodně více. Jenže jsem se ničeho takového nedočkal.

Hororová atmosféra se ve filmu neobjevila ani jednou, což mě docela zklamalo. Začátek se přitom nesl v celkem zajímavém duchu tajného rituálu ozdobeného fialovými blesky. V tu chvíli jsem přece jenom doufal, že by snad čtyřka mohla patřit k tomu nejlepšímu co bylo v celé sérii Brotherhood k vidění. Jenže jsem se šíleně spletl. Když už se producentům nepodařilo diváky ničím vylekat, tak se rozhodli trošku přitvrdit a zkusili starou otřepanou fintu s hodným chlapečkem, kterého se jedna strana snaží využít, druhá zbít a on je nakonec všechny převeze. A aby toho nebylo málo tak do filmu zasadili démona sexu, který ovládá elitní kadety amerického námořnictva, což mi přijde jako úplná kravina. Režisérovi docházejí nápady a chtěl zase sérii trošku okořenit, ale já si spíše myslím, že si zatloukl poslední hřebík do rakve. Jediné co se mi na snímku líbilo, byl výkon hlavního hrdiny (průměrný) a pěkná herečka. Jinak zde žádné další pozitiva nejsou. Tedy až na závěrečné titulky.

Podle mě jsou za všechny čtyři filmy zbytečně vyhozené peníze, které se dali využít mnohem lépe na něco jiného. Uvidíme co přinesou další dvě pokračování, ale já osobně si myslím, že žádný velký zázrak to určitě nebude. Pokud jste ještě sérii Brotherhood neviděli, tak to raději ani nezkoušejte. Zbytečně se tak připravíte o drahocenný čas, který můžete využít jinde mnohem lépe.

Hodnocení:
Dám tomu 20% za slušnou obřadní místnost, pěknou herečku a výkon hlavního hrdiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat