0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 12. 2011

Way of the Vampire (2005)

Van Helsing musí zabít posledního upířího prince, aby mohl najít věčný klid.
19. století:
Abraham Van Helsing je lovec upírů. Právě se rozhodl vyrazit na lov samotného Draculy a s pomocí svých věrných pomocníků se vydává do jeho sídla. Svou ženu svěří jednomu z mnichů Sebastienovi. Abrahamovi se na konec i přes ztrátu všech svých lidí podaří zabít Draculu, ale přijde o svou ženu, protože Sebastien je upíří princ. Aby mohl spasit její duši, podstoupí Van Helsing obřad nesmrtelnosti a jeho úkolem je zabít všechny Draculovy potomky, takzvané upíří prince.

Český název: Cesta upírů: Van Helsing vs. Dracula
Režie: Sarah Nean Bruce, Eduardo Durao
Rok výroby: 2005
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Rhett Giles ... ( Dr. Abraham Van Helsing)
Paul Logan ... ( Dracula)
Andreas Beckett ... ( Sebastien)
Denise Boutte ... ( Arianna)
Brent Falco ... ( Emily)
...a další

Současnost
Van Helsing nyní pracuje jako doktor v Los Angeleské nemocnici. Podařilo se mu už zabít spoustu upírů, ale ten hlavní mu pořád uniká. Jenže upíři se už nechtějí jen ukrývat a živit se krví mrtvých zvířat. Nadešel čas, aby znovu ukázali svou sílu a tak Sebastien, Arianna a ostatní upíři vyrazili do ulic a nabyli zpět svou sílu. Van Helsing tak musí vybojovat poslední velkou válku proti tvorům temnoty. Vycvičí nové bojovníky a vydává se opět na lov. Zabít posledního upířího prince je jeho poslední šancí, aby ukončil své dlouhé putování po zemi a jeho duše nalezla odpočinku.

Tento film natočila dvojice začínajících režisérů (Sarah je samozřejmě žena) a musím říct, že jejich prvotina se nedočkala žádných ovací - zaslouženě. Nechápu moc název Van Helsing vs. Dracula, protože zmiňovaný upír se tam objevil asi ve dvouminutové pasáži na začátku filmu. Tohle, ale není jediný velký otazník Proč???

Obrovské nedostatky a nesmysly můžeme najít snad na všech frontách tohoto díla. Nesmyslné hlášky a dialogy postav, směšně vypadající upíři, kteří se chovají jako pětileté děcka, když nedostanou bonbon. Scény, při nichž teče krev, poznáte hned na první pohled, že je uměle světlá, vlastně ani nevystříkne a jen se objevil červený flek na krku nebo obličeji upíra. Nesmyslná hudba dobrá tak do akčních filmů, která absolutně nezapadala k daným scénám.

(Spoiler) Při některých scénách jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, jak to mohlo scénáristy vůbec napadnout: Van Helsing udusí upíra polštářem, jeho pomocnice Emily vypije svěcenou vodu a upíra to zraní, když jí vysává krev. Propíchnou upírovi kůlem zcela zřetelně rameno a on se rozpadne (nemělo to být náhodou do srdce?). (Spoiler)

Herecké výkony byly naprosto otřesné a ani jeden herec mě ničím nepřesvědčil, že by si zasloužil svůj honorář. Nejznámější tváří je Rhett Giles, pro mě známý především z filmů Invaze světů, Jolly Roger: Masakr v zálivu.

Hodnocení:
Film určený jen pro fanoušky upířích filmů, kteří budou ale velice zklamaní. Těm ostatním moc nedoporučuji si ho vůbec pouštět. Za mě 10%. Protože je to opravdu jedna velká slátanina.

Žádné komentáře:

Okomentovat