0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 12. 2011

Bon, la brute et les zombies, Le (2004)

Úsměvná westernová zombie komedie s Lloydem Kaufmanem v hlavní roli a bandou smolařských zombíků za zadkem.

Doté doby než natočil režisér Abel Ferry film Vertige (2009) ho znal asi jen málokterý hororový fanda. On však ve svých začátcích natočil několik krátkometrážních snímků a k tomuto si vybral ke spolupráci známého Lloyda Kaufmana, který si zde zahrál jednu z hlavních rolí.

Režie: Abel Ferry
Rok výroby: 2004
Délka: 10 min
Země: Francie

Hrají:
Dominique Pinon
Lloyd Kaufman
Catherine Lefroid
Maurizio Arena
Paul Pinheiro
... a další

Příběh nás zavede do jednoho westernového městečka a ještě o kousek dále za něj. Zde ve svém indiánském obydlí bydlí šaman (Kaufman), který společně se svým kumpánem kovbojem Petitem šéfuje bandě smolařských zombie. Ty se snaží využívat ke svým lumpárnám, ale jen málokdy se setkávají s úspěchem. Jejich služebníci jsou totiž přece jenom tupí nemrví.

Divák si zde užije kupu "srandovních" momentů, pokud má tedy rád podobný černý humor ala Troma. Zombíci díky své blbosti často ztrácí části svého těla, zraní kolegy a právě tyto scény patří k tomu nejlepšímu co je zde možné vidět. Pro některé to může být jen trapná podívaná, ale já pevně věřím, že se zde najde i několik z vás, jenž tuto podívanou náležitě ocení. Vždyť není nic příjemnějšího než si zpříjemnit některý z večerů shlédnutím tohoto desetiminutového shortu.

Především poslední pětiminutovka stojí opravdu zato a nezaujatý divák bude mít dilema, zda fandit pronásledované ženě, nebo skupině nemotorů. Řada úsměvných situací určitě vykouzlí úsměv na vaší tváři, stejně jako nečekaný zvrat v salónu. V těchto chvílích se konečně přitvrdí a tvůrci nám dopřejí i trochu té "laciné" přehlídky gore. Pokud vám mohu doporučit, tak dlouho neváhejte a mrkněte na to.

Ač nejsem zrovna milovníkem zombie žánru, tak se vždycky najde nějaká ta výjimka, jenž změní můj názor a já dám rád vysoké hodnocení. Navíc dvojice Kaufman a Pinon vytáhne ze svého rukávu i nějakou tu zajímavou hlášku. Jen upozorňuji, že jsem neviděl jinou než francouzskou verzi a nejsem si jistý, zda existuje nějaká jiná!

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat