0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 12. 2011

Bleed (2002)

Přidej se k nám do klubu!

Maddy právě získala místo sekretářky u jedné menší firmy. Brzy začne chodit se svým šéfem Shawnem, který jí seznámí se svými přáteli. Jde o povedenou partičku bláznů, kteří před sebou nemají žádná tajemství ani stud a Maddy mezi sebou s radostí přivítají. Brzy jí obeznámí se svým malým tajemstvím. Jsou členy Klubu vrahů, který sami založili. Pokud chce někdo mezi ně vstoupit, musí někoho zabít. Maddy se to moc nelíbí, ale představa vražedkyně jí láká. Brzy se také stává členkou, ale nevybrala si zrovna nejlepší okamžik. Protože téměř ihned po jejím vstupu začne záhadný vrah vraždit jednotlivé členy a Klub vrahů se tak sám stává obětí. Maddy se tak sama dostává do ohrožení života a musí se pokusit odhalit vraha dřív, než on si najde ji. Jenže komu může věřit? Vždyť vrahem může být klidně i někdo z klubu.

Český název: Klub vrahů
Režie: Devin Hamilton, Dennis Petersen
Rok výroby: 2002
Délka: 82 min
Země: USA

Hrají:
Debbie Rochon ... (Maddy Patterson)
Danny Wolske ... (Shawn Banning)
Allen Nabors ... (Chris)
Orly Tepper ... (Tillie)
Laura Nativo ... (Laura)
Julie Strain ... (Linda)
Lloyd Kaufman ... (Carl Patterson)
...a další

Jak může dopadnout film od pánů, kteří spolupracují s Tromou, film natočí pod hlavičkou Full Moon a na pomoc si přizvou Charlese Banda? Průserem jako vždy. Původně se mělo jednat o další tuctový slasher s vrahem v bílé masce, ale díky hercům i herečkám jenž se rozhodně nestydí se to spíš zvrhlo ve špatné erotické krimi. Co se dá také čekat od týmu, který se pravidelně objevoval v Tromáckých filmech a tam nepatřil mezi Oskarové osazenstvo. Přesto všechno nelze pánům autorům upřít to, že minimálně milovníky silikonových poprsí tento film určitě potěší. Hororové fandy však už nikoliv.

Film se snaží tvářit jako slasher okořeněný o několik gore scén, ale kvalita je dost ubohá a na první pohled jde poznat Kaufmanův rukopis a umělost masek. Také kostým a maska jsou z kategorie nejlacinějšího zboží, které našli někde v sekáči. Nápaditost vraždících scén se nedá popřít, ale všechno je natočené jaksi ve spěchu a fanda si ani pořádně nevychutná vrahovo řádění. To si spíš dosyta užije erotických scén, kterých je zde spousta. Na své si přijdou jak ženy, tak i muži protože všichni aktéři se rozhodně nestydí a ukáží toho opravdu hodně. Silikonové krásky vedou na plné čáře, ale kromě svého bujného poprsí si s herectvím moc nepotykaly. To samé platí i pro jejich mužské kolegy. Mně jako divákovi erotika ve filmu nevadí, ale pokud je jí věnována větší část filmu a horor o který má jít především je potlačen do ústraní, tak je to špatně. Navíc nějaká ponurá atmosféra se zde neobjeví ani náhodou. Vše je natočeno spíše jako nějaká parodie na slasher a to hodně špatná.

Nejznámější herečkou je asi vnadná Debbie Rochon, která se objevila i v několika dalších hororech, kde předvedla mnohem lepší výkony než zde. Nevím, možná to bylo výší honoráře, ale zde kromě již zmíněných ženských předností nic pořádného nepředvedla. Další v řadě Julie Strain je na tom podobně. Tato herečka hraje převážně v eroticky laděných filmech, ale objevila se i v několika hororech. Ovšem i zde šlo především o erotické pojetí. Menší roli si ve filmu střihl i sám Lloyd Kaufman, ale pokud se nebudete pořádně dívat, tak ho ani nepoznáte.

Pokud dáváte přednost nahým tělům před hororem, tak tenhle film bude asi něco pro vás. Jinak jde ovšem o velmi nepodařený pokus natočit slasher. Ovšem co se dá od Tromácké partičky taky čekat. Podívat se na film dá, ale maximálně jednou a potom už jen zbývá ho zahodit hodně hluboko do skříně, protože víckrát to nestojí za to. Představa založit podobný klub je ovšem více než lákavá.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat