0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 8. 2014

Madman (1982)


Nevyslovujte jeho jméno moc nahlas, jinak si pro vás Madman Marz přijde a rozpoutá krvavý masakr!!!

U táborového ohně vykládá vedoucí dětem strašidelnou historku, která se údajně opravdu stala. Žil zde zlý farmář Madman Marz, který povraždil celou svou rodinu a následně byl sousedy oběšen. Na druhý den však jeho tělo zmizelo a říká se: že kdo poblíž jeho domu zvolá nahlas jeho místo, pro toho si Madman přijde a zabije ho…Samozřejmě že této povídačce pro malé děti nikdo nevěří a tak je jeho jméno několikrát vyvoláno. No a krvavý masakr uprostřed lesů může začít…



Režie: Joe Giannone
Rok výroby: 1982
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Gaylen Ross…(Betsy)
Tony Fish…(T.P.)
Harriet Bass…(Stacy)
Seth Jones…(Dave)
Jan Claire…(Ellie)
Tom Candela…(Richie)
…a další

Hned po zvířecích/monster filmech patří slasher k mým nejoblíbenějším hororovým „subžánrům“. Ty zaškatulkované pod označením „CAMP“ jsem měl - (mám) asi nejraději a to především díky sériím Friday the 13th a Sleepaway Camp. Jenomže u tohoto kousku jsem si musel pořádně protřít oči, jestli „vysoké“ hodnocení myslí lidi vážně, nebo si dělají prdel, stejně jako režisér tohoto filmu. Jsem pro každou prdel, ale tohle byla jedna velká trapárna, přehlídka tragických hereckých výkonů, žánrového klišé (ještě k tomu hrozně natočeného), do očí bijící gumovitost a kupa nelogičností.



Marná snaha kopírovat své předchůdce odsoudila Madmana téměř k zapomnění a já se ani moc nedivím. V osmdesátých letech vznikla celá řada podobně laděných filmů, nicméně Pátek 13 zůstal nepřekonán. Především díky tomu, že Jason Voorhees se stal „kultovní postavou“, kdežto zarostlý  Madman Marz vypadá jak nějaký retardovaný horal (to by možná ani tolik nevadilo), jenže záběry na jeho gumové nohy a ruce (při scéně kdy se snaží dostat do autobusu a do ruky ho začne mlátit Gaylen Ross tyčí je to patrné na první pohled) mě doslova vytáčely. Stejně jako naivita režiséra, že divákům stačí ke štěstí to, že bude hodinu a půl sledoval rádoby drsný masakr bandy dementních vedoucích, kteří se nechávají postupně zabíjet kousek od tábora.


Ono dělat tábor kde je 5 dětí, 7 vedoucích se určitě vyplatí – tábořiště vzdálené asi pět minut chůze, takže Madman i přes svou chromou chůzi běhá jako laňka mezi táborem, svým domem a tábořištěm – no to byla pecka. Ještě teď se „třepu“ strachy. Jediná vyvedená scéna za celý film bylo to oběšení. Jinak vážně nuda a to jsem ještě nemluvil o výběru herců. U slasherů jsme většinou zvyklí na to, že tu hraje nepostradatelnou roli i erotika – ehm tady jsem byl rád, že se tu žádná nevyskytovala – protože ty herečky byly vážně hnusné jak noc.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat