0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 8. 2014

Abraham Lincoln vs. Zombies (2012)


Abraham Lincoln s pěkně ostrou kosou proti hordě hladových zombíků.

Když byl Abraham ještě malým chlapcem, stal se svědkem toho, jak se jeho matka začala měnit v zombie a otec spáchal sebevraždu. Nyní je váženým presidentem, který musí čelit útokům Konfederace a dělat vážná rozhodnutí. Když se z jednotky čítající 30 mužů, která se měla dostat do pevnosti Fort Pulaski vrátí jen jediný přeživší, dozví se, že jeho muži byli napadeni podivně chovajícími se lidmi, kteří měli kanibalské sklony. Vrátí se mu vzpomínky z dětství a tak se rozhodne uskutečnit tajnou „operaci“. Společně s hrstkou dobrovolníků se vydává do pevnosti, aby se ujistil, zda v tom nemají prsty vojáci Konfederace. Brzy se však tváří tvář musí postavit mnohem nebezpečnějšímu protivníkovi. Horda nemrtvých je obklíčí a boj o přežití začíná…



Režie: Richard Schenkman
Rok výroby: 2012
Délka: 96 min
Země: USA

Hrají:
Bill Oberst Jr. …(Abraham Lincoln)
Jason Vail …(John Wilkinson)
Ronald Ogden …(Robert Chamberlin)
Baby Norman …(Mary Owens)
Don McGraw …(Generál Stonewall Jackson)
Canon Kuipers …(Teddy Roosevelt)
Christopher Marrone…(Pat Garrett)
…a další

Když se v témže roce natočil film Abraham Lincoln: Vampire Hunter, bylo jen otázkou času, kdy se společnost The Asylum (jak už bývá poslední dobou u ní zvykem), rozhodne natočit svou vlastní verzi mnohými očekávaného filmu a vytřískat z toho nějaké peníze. Do režisérského křesla usedl Richard Schenkman, který není žádným zelenáčem a tak jsem si přece jenom sliboval alespoň trochu důstojnou podívanou. Leč opět jsem velmi brzy zjistil, že to bylo jen mé „zbožné“ přání. Nechápu, proč se tvůrci nízkorozpočtových zombie filmů nezajdou podívat na nějaký „zombie festival“ a neosloví tamní účastníky (většina z nich má docela obstojné masky). Určitě by to vypadalo mnohem lépe a ani by za to moc neutratili. 



Tahle parodie na hororový film obsahuje až příliš velké množství nezáživných pasáží a přihlouplých dialogů, ale co taky od The Asylum čekat. To samé se dá říci i o špatných digitálních tricích, cákancích krve a akčních scénách. Zombíci jakoby byli po většinu času v jakémsi transu a „ožili“ jen díky hluku. Čehož ovšem naši „hrdinové“ nedokázali pořádně využít (teda když nepočítám ten konec) a opět se tu chovali dost nelogicky. Za což taky většina z nich zaplatila životem. Divák se tu zase dočká zmateného pobíhání okolo úkrytu (do kterého by se zombie nikdy nedostali), kdyby jim to dementní postavy (scénář) tak krásně neumožňovaly.


I přes všechny zápory se mi ovšem v jistých chvílích Abraham s kosou v ruce líbil. Když už stál scénář za hovno, tak alespoň trochu tenhle vousatý stařík přinesl trochu radosti milovníkům (laciného gore). Za přehnané však považuju to, jak se všichni vyzbrojili zahradním náčiním. Je trochu škoda, že se tvůrci nesnažili alespoň trochu využít přítomnosti celkem pohledných slečen, ale tak zas není potřeba v každém filmu hýřit nahotou. Tady by se to ani moc nehodilo.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat