0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 8. 2014

Spiders II: Breeding Ground (2001)


Manželský pár nejprve přežil hrozivou bouři na otevřeném moři, aby se nakonec dostali do spárů šíleného doktora, který dělá pokusy na lidech a jejich těla využívá jako inkubátory pro pavoučí potomstvo…

Manželský pár Jason a Alexandra při plavbě na jachtě zahlédnou nedaleko ohořelý vrak lodi, na jehož palubě naleznou mrtvolu. Vše vyfotí a chtějí zavolat o pomoc, jenže se přižene bouře, která je smete do vln oceánu a oni se jen zázrakem zachrání, díky nedaleko projíždějící nákladní lodi. Její posádka je ošetří a nabídne jim nocleh, než se dostanou na pevninu. Netuší však, že v podpalubí provádí pochybné experimenty šílený doktor Grbac, který unáší lidi a nechává do nich naklást pavoučí vajíčka. Díky tomu chce nalézt novou vakcínu a je ochotný kohokoliv obětovat pro svůj výzkum. Jason začne mít brzy podezření, že zde není všechno v pořádku, posádka se chová divně, kapitán Bigelow se snaží „sbalit“ Alexandru a náhle její muž zmizí. Nebojácná žena se však rozhodne postavit protivníkům a zachránit manžela. To však ještě netuší, co se skrývá v útrobách lodi…



Český název: Pavouci 2
Režie: Sam Firstenberg
Rok výroby: 2001
Délka: 96 min
Země: USA

Hrají:
Stephanie Niznik…(Alexandra)
Greg Cromer…(Jason)
Daniel Quinn…(Kapitán Bigelow)
Richard Moll…(Dr. Grbac)
Harel Noff …(Simmons)
…a další

Volné pokračování Spiders (2000) má opět na svědomí společnost Nu Image ani tentokrát se tvůrci nedočkali příliš velkého diváckého ohlasu. Přitom to první hodinu vůbec nevypadalo špatně. Spíše než scifi horor to připomínalo klasický thriller, pavouci se tu „téměř“ neobjevili a i díky tomu měla zápletka alespoň z části zajímavou akční atmosféru. Takže nemohu souhlasit s „odpadním“ hodnocením na netu. Dokonce se tentokrát docela vydařil i samotný výběr herců, kteří dle mého zas až tak špatně nehráli. Bohužel ke konci se přece jenom dostalo i na samotné „digi pavouky“ a tady se lámal chleba. Kvalita filmu šla okamžitě dolů díky hodně špatným efektům. Tím pádem je jasné, že i v samotné atmosféře nastal zádrhel, který zkazil celkový dojem z předešlých minut.



Přitom to do té doby nebylo zas až tak špatné. Divákům je naservírován zajímavý únos (okořeněný srandovní bitkou na jachtě) a následné poodkrývání tajemství nákladní lodi, taky nebylo špatné. Takový mrazák na mrtvoly či inkubátory unesených lidí, rozhodně musí potěšit. Je sice jasné, že žádných dech beroucích zvratů se tu nedočkáme, protože vše je předem dané, ale přesto z toho byli cítit náznaky vytvořeného napětí. Bohužel Nu Image má vždy schované pro své věrné obecenstvo nějaké to „eso“ v rukávu a tak šlo vše dobré ke konci do hajzlu.


Je škoda, že Stephanie Niznik tentokrát potěšila jen svým pozadím, protože tahle holčina má určitě co nabídnout ze svých ženských předností (což ukázala již ve filmu Exit to Eden), ale tak za holou prdel si asi neúčtovala tolik, jako za „zbytek“. Každopádně i ona se zařadila do zástupu „akčních hrdinek“, které musejí zvládnout zaskočit za své nemohoucí herecké kolegy. Jen by to už konečně chtělo, aby si zahrála v něčem pořádném. Tyhle laciné céčkové srajdy jí moc kredit nenavýší.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat